MIGRANTE PREKO HRVATSKE VRATILI IZ SLOVENIJE U BIH: / Jedni tvrde da su im u Hrvatskoj oduzeti zahtjevi za azil, a drugi su ozlijeđeni

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

35 migranata koji su zatečeni u blizini granice s Hrvatskom vraćeni su iz slovenije preko Hrvatske u BiH

29.8.2019.
15:32
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je jučer u mjestu Ivanjska na području općine Bosanska Krupa, u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom, zatečeno 35 migranata, oni su službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona rekli da su iz Slovenije preko Hrvatske vraćeni u BiH, javlja portal Klix za koji je te informacije potvrdio glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

"Policija je zatekla 35 migranata koji su se kretali pješke prema Bosanskoj Otoci. Kod sebe nisu imali dokumente, a dvojica od njih 35 su posjedovali prekršajne naloge koji su izdani u Sloveniji dan prije, dakle 27. kolovoza. Alžirac i Marokanac su kažnjeni jer su ilegalno prešli u Sloveniju", rekao je Šiljdedić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj im oduzeli zahtjeve za azil?

Nitko od 35 migranata nije imao potvrdu da je ranije boravio u BiH, tako da nije moguće sa sigurnošću reći jesu li iz BiH prešli u Republiku Hrvatsku. Međutim, piše Klix, neki su potvrdili da su imali potvrde zahtjeva za traženje azila u BiH koji su im oduzeti u Hrvatskoj. Grupa migranata pješice je nastavila put prema Bihaću, a neki od njih su imali i vidljive ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo