SMRT POP GENIJA / Michael Jackson umro od infarkta

Jacko je infarkt doživio u svojoj kući u L.A.-u. Kada je dojurila hitna, pjevač nije disao te su ga na putu do bolnice pokušavali oživjeti, ali bez uspjeha.

25.6.2009.
21:16
VOYO logo

Kralj popa Michael Jackson (50) u četvrtak je hitno prebačen u bolnicu u L.A.-u, nakon što je pretrpio teži srčani udar.

Kada su liječnici došli po njega, nije disao. U ambulantnim su ga kolima pokušali oživjeti, no u tome nisu uspjeli. Iz bolnice UCLA je objavljeno da je najvjerojatnije umro od zastoja srca. Zastoj se događa iznenada bez vidljivih znakova upozorenja, a srce se može pokrenuti samo defibrilatorom u roku od šest minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo je tijelo u petak ujutro iz bolnice prevezeno u ured mrtvozornika gdje će biti obavljena obdukcija. Rezultati se navodno očekuju već u petak popodne.

Citirajući riječi Jacksonova odvjetnika, CNN navodi kako bi mogući uzrok zastoja srca i smrti mogla biti "zlouporaba lijekova koji se izdaju na recept".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jackson je u posljednje vrijeme jako smršavio, a govorilo se i da je obolio od raka kože. Sljedećeg je mjeseca u Londonu trebao započeti svoju oproštajnu seriju koncerata.

"Michael Jackson je učinio da kultura prihvati obojene osobe", izjavio je pastor Al Sharpton, jedan od najistaknutijih crnačkih čelnika u SAD-u. "Reći 'ikona' bilo bi dati mladim ljudima u Harlemu samo djelić onoga što je on bio. On je povijesna ličnost po kojoj će ljudi mjeriti glazbu i muzičku industriju", kazao je Sharpton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o njegovoj smrti odjeknula je poput bombe među njegovim fanovima, koji su u nevjerici odmah pohrlili prema bolnici u koju je odvezen.

Velika karijera i brojni skandali

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legenda pop glazbe ostat će zapamćena po nebrojenim hitovima, uključujući "Bad", "Beat it", "Billie Jean", "Dirty Diana", "Smooth Criminal" i "Thriller". Osim glazbenih, nametnuo je i prilično visoke scenske standarde.

Rođen je 29. kolovoza 1958. godine kao sedmo dijete u svojoj obitelji. U glazbene vode krenuo je već kao 11-godišnjak, nastupajući s obiteljskim bendom Jackson 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom karijere osvojio je 13 Grammyja, prodao je više od 750 milijuna albuma, a jedina je osoba koju su čak dvaput primali u Kuću slavnih rock and rolla.

Osim velikih uspjeha, kroz život ga je pratio i niz kontroverzi - od gomile nikad potvrđenih plastičnih operacija do optužbi za pedofiliju. Jacko je imao troje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo