METROPOLA JE POSTALA - GRAD SMEĆA! / Situacija s otpadom u Zagrebu je katastrofalna, cijene se dižu, a usluga je sve gora

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Građani Zagreba prosvjedovali su ispred gradske uprave zbog problema s otpadom

4.12.2019.
8:29
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu vlada kaos kada je u pitanju smeće. Kontejneri su pretrpani, smeće razbacano, i to bez obzira na nova pravila, i nove vrećice, i obećanja. Međutim, mnogima se ne sviđa što je Zagreb europska prijestolnica smeća pa su prosvjedovali ispred gradske uprave, javlja RTL.

Građani tvrde da se sve odvozi prerijetko, a problem je i razvrstavanje otpada. Osim toga, problem su i kante i vrećice koji još nisu svima podijeljeni. "Žali Bože otpada. Ako mi plastiku stavljamo u plastiku, oni to poslije sve iskipaju u jedan kamion", izjavila je za RTL Mirela Čular, a Nikolina kaže kako su na ljeto dobili vrećice, da još uvijek nisu dobili nove i da ne zna kako to dalje funkcionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je dvjestotinjak ljudi prosvjedovalo ispred gradske uprave. Od iduće godine Zagrepčani će plaćati fiksnu cijenu od 68,57 kuna bez obzira na kvadraturu stana. Svejedno je živite li u 50 ili 500 kvadrata. Na to ide i varijabilni dio otpada koji će ovisiti o tjednom pražnjenju spremnika za otpad. Drugim riječima, smeće će biti tri puta skuplje i iznosit će minimalno sto kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katastrofalno gospodarenje

Marko Košak iz Zelene akcije rekao je kako je današnja poruka da se građani protive poskupljenju i da je ovo kulminacija loše vladavine gradonačelnika Milana Bandića.

Gradski zastupnik koji je magistrirao zaštitu okoliša na Cambridgeu Tomislav Tomašević kaže da je gospodarenje otpadom u Zagrebu katastrofalno. Također je rekao kako je nepravedna odluka da se svima dižu cijene, a usluga je sve gora, te dodao da je fiksni dio cijene prevelik u odnosu na fleksibilni što znači da je grad Zagreb odustao od odvajanja otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb se pretvorio u "smećograd", zbog čega se u Gradskoj upravi ne bi trebali iznenaditi ako im se idući put pod prozorom pojavi puno više građana.

Image
ZAGREPČANI, EVO VAM 'ČESTITKE': /

Odvoz smeća bit će drastično skuplji nego sada jer je Čistoća u velikom gubitku

Image
ZAGREPČANI, EVO VAM 'ČESTITKE': /

Odvoz smeća bit će drastično skuplji nego sada jer je Čistoća u velikom gubitku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo