METROPOLA IDE U MASOVNO TESTIRANJE? / Zagreb ima 291 novozaraženu osobu, najviše slučajeva u školama, na poslu, vjerskim okupljanjima...

Image

Trenutačno je 270 aktivnih slučajeva zaraze korisnika u 15 domova za starije na području Zagreba, a polovica slučajeva su asimptomatski

16.11.2020.
12:19
VOYO logo

U protekla 24 sata na području Zagreba zabilježen je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom, među njima je i 16 korisnika domova za starije, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite. Među novooboljelima, 137 osoba ima negativnu epidemiološku anamnezu, a 123 su kontakti od prije pozitivnih osoba.

"Zabilježili smo i 16 slučajeva povezanih s 11 domova za starije na području grada", izvijestila je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

22.10.2020., Zagreb - Konferencija za medije predstavnika Stozera civilne zastite Grada Zagreba. Sandra Sikic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Trenutačno je 270 aktivnih slučajeva zaraze korisnika u 15 domova za starije na području Zagreba, a polovica slučajeva su asimptomatski.

Image
EKSPLOZIVNO OTKRIĆE: /

'Ovo bi moglo preoblikovati povijest pandemije!' Izgleda da se ovaj virus pojavio puno ranije nego što smo svi mislili...

Hoće li u Zagrebu biti masovnog testiranja?

Šikić je napomenula je da su ostali novi slučajevi zaraze vezani za školski sustav, radno mjesto, dolaske iz inozemstva, vjerska okupljanja i boravke u zdravstvenim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje hoće li se i kada provesti najavljeno masovno testiranje građana u Zagrebu, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić kazala je da se još još uvijek razgovara o toj mjeri.

"Tijekom vikenda gradonačelnik Milan Bandić održao je niz sastanaka s epidemiolozima i kriznim stožerom zdravstva Grada Zagreba", kazala je Majić dodavši kako bi bilo neozbiljno davati informacije koje nisu do kraja posložene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo