Metkovci napali Jamba i Bandića: Sram vas bilo

Iako je prije nekoliko tjedana u Metkoviću srdačno dočekan, ovaj posjet Bandiću nije bio nimalo ugodan. Stanovnici jedne ulice zaustavili su i iznapadali njega i gradonačelnika Jamba.

13.1.2010.
16:54
VOYO logo

Stanovnici Zagrebačke ulice tako su protestirali zbog bezizlaznog stanja u kojem su se našli, piše Slobodna Dalmacija.

"Sram vas bilo. Sada ste došli, a mi plivamo u vodi od Tri kralja. Ovo je sramota", reagirali su stanovnici Zagrebačke ulice. Iako se glavnom ulicom može proći u osobnom vozilu i gumenim čizmama, njihovi domovi i dalje su puni vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad dijeli čizme i namirnice, a nama ništa ne da. Sada mi ne treba ništa kada nam je sve propalo u vodi", uzviknula je Nada Vekić.

Svi ljudi u Zagrebačkoj nedaleko od crkve Svetog Nikole kažu da i spavaju u dubokim gumenim čizmama. Ali, čini se da svi i nemaju čizme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama ne treba humanitarna pomoć pa neka gospodin Bandić to što je dovezao vrati u Zagreb, mi smo od Grada Metkovića tražili čizme, ali ih nismo dobili", dobacivali su okupljeni građani.

"Oni su revoltirani i ja ih razumijem", kazao je Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Bandić je donio nekoliko gumenih čamaca, pitke vode, čizama, voštanih svijeća i još nekih potrepština, koje bi u ovakvoj situaciji mogle zatrebati ugroženim stanovnicima desne strane Metkovića. Pomoć će najpotrebnijima razdijeliti župnik don. Senko Antunović.

Kriv je 'barba Luka'

Gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo je ustvrdio kako je grad iz vlastitih sredstava kupio 400 pari čizama, koji su dijeljeni ugroženom stanovništvu, a dijeljene su i prehrambene namirnice. Optužio je i Luku Bebića i HDZ što nije izgrađen projekt obrane do poplava u Metkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svim gradovima projekte obrane od poplava financira Republika Hrvatska iz državnog proračun, a u Metkoviću HDZ nije želio dati novac, pa sada imamo poplavu", zaključio je Jambo.

Prethodni članci:

arti-201001120579006 arti-201001120513006 arti-201001110384006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo