PRIPREMITE SE NA ČETVRTAK / Mislite da je gotovo nakon jučerašnjeg 'otvaranja pakla'? Meteorolozi prognoziraju nove prolome oblaka: 'Nije kraj!'

Bit će pretežno ili djelomice sunčano, uz više oblaka ujutro još mjestimice malo kiše, uglavnom u gorju te na sjevernom Jadranu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak

14.6.2022.
8:19
VOYO logo

Glavninom sjevernije od nas premjestila se jedna oslabljena hladna fronta, okrznula naše sjeverne krajeve, a danas je stigao i malo svježiji zrak. Ipak, ovo je samo kraće i manje pogoršanje, već nam opet jača utjecaj grebena anticiklone, prognozirao je Dorian Ribarić za RTL.

Ujutro i prijepodne uz zaostalu umjerenu naoblaku, samo u gorju i Posavini u početku nešto više oblaka, ali uglavnom suho. No, bit će prolazno vjetrovitije. U unutrašnjosti slab do umjeren vjetar sa sjevera, u gorju pojačan, a duž Jadrana umjerena, sjevernije od Šibenika mjestimice i jaka bura, u velebitskom kanalu s olujnim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima još sunčanije, uglavnom i pretežno sunčano, a samo će rijetko biti umjerenog razvoja oblaka. No, iako će vjetar oslabjeti, bit će svježije nego danas, ustvari manje toplo s temperaturom između 24 i 26 °C. Na istoku pretežno sunčano, tek prolazno malo oblaka. Sjeverozapadnjak će postupno slabjeti, ali i ovdje temperatura niža, uglavnom oko 25 °C.

U Dalmaciji sunce i vrućina. Bura će sasvim oslabjeti, zapuhat će većinom umjeren maestral, no u makarskom i dubrovačkom zaleđu neće biti baš posve stabilno pa postoji manja mogućnost za koji kraći pljusak. Na sjevernom Jadranu i oko njega pretežno sunčano. Bura će postupno slabjeti i okretati na slab sjeverozapadnjak, a osvježit će samo u gorskim područjima. Uz more uglavnom i dalje vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAGORJE POD VODOM /

Nevrijeme s tučom opet poharalo sjever Hrvatske, prometnice u potpunosti poplavljene, upaljen i meteoalarm

Image
ZAGORJE POD VODOM /

Nevrijeme s tučom opet poharalo sjever Hrvatske, prometnice u potpunosti poplavljene, upaljen i meteoalarm

Djelomično zatvoren Paški most

Zbog jakog vjetra vjetra samo za osobna vozila otvoren je Paški most, izvijestio je u utorak Hrvatski auto-klub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Hrvatskom primorju. Mogući su odroni. Teretna vozila na graničnom prijelazu Batina/Bezdan na ulaz čekaju pola sata. U pomorskom prometu nema poteškoća.

U nastavku tjedna na kopnu i moru

Idućih dana pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće, čak nerijetko i sparno. Biti će razvoja oblaka, ali nestabilnije čini se samo na prijelazu sa četvrtka na petak, kada uz lokalno jači razvoj oblaka može nakratko biti pljuskova praćenih grmljavinom, osobito na krajnjem sjeverozapadu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu obilje sunca, vedrine, a nastavit će se tople noći i vrući dani. Malo više oblaka stiže u noći na petak i tijekom petka prijepodne, ali uz malu mogućnost da koji pljusak iz unutrašnjosti stigne do same obale. Zapuhat će tada umjerena, u subotu prolazno i jaka na udare olujna bura.

Tea Blažević je za N1 također prognozirala da nije kraj nestabilnostima te da su u četvrtak mogući prolomi oblaka. U četvrtak kasnije poslijepodne i navečer nestabilnosti ponovno može biti na sjeverozapadu Hrvatske, pri čemu lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, a tijekom noći na petak i drugdje u unutrašnjosti. Petak nestabilniji, no u danima vikenda većinom suho i sunčano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo