NE BAŠ SASVIM STABILNO /

Hoće li kiša pokvariti Oluju? Donosimo detaljnu prognozu za neradni dan

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jutro na kopnu bit će podjednako ugodno, u gorju svježe s temperaturama od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva, a na moru toplo i vrlo toplo. Danju na kontinentu vrlo toplo i sparno, između 27 i 30 stupnjeva, a na Jadranu vruće od 31 do 34 Celzijevih stupnjeva

4.8.2024.
15:36
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluje ove godine pada u ponedjeljak zbog čega će mnogi Hrvati uživati u produženom vikendu.

Prvi je to od ukupno dva produžena vikenda ovoga mjeseca, a RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić otkriva kakvo nas vrijeme čeka u ponedjeljak i hoće li kiša pokvariti za mnoge neradni ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Početak kolovoza uz prave, mnogima i ugodne ljetne prilike. Tako će biti i na blagdanski ponedjeljak, no ne i baš sasvim stabilno. Bit će u početku djelomice sunčano uz prolazno nešto više oblaka u unutrašnjosti. Postoji šansa za gdjegod kakav kraći pljusak ili malo kiše u kopnenim krajevima, osobito sjevernijim", ističe Ribarić.

Image
MIRIŠE NA PRODUŽENI VIKEND /

Što sve možete spojiti do kraja godine? Kolovoz mami osmijeh, a pravi majstori dolaze na svoje u prosincu

Image
MIRIŠE NA PRODUŽENI VIKEND /

Što sve možete spojiti do kraja godine? Kolovoz mami osmijeh, a pravi majstori dolaze na svoje u prosincu

Vrlo toplo i sparno

Kasnije poslijepodne slijedi razvedravanje, a sunčanije će na moru biti već od sredine dana. Vjetar na kopnu, dodaje RTL-ov meteorolog, bit će slab do rijetko umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Duž obale u početku slaba do umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne većinom slab vjetar s mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutro na kopnu bit će podjednako ugodno, u gorju svježe s temperaturama od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva, a na moru toplo i vrlo toplo. Danju na kontinentu vrlo toplo i sparno, između 27 i 30 stupnjeva, a na Jadranu vruće od 31 do 34 Celzijevih stupnjeva.

Obljetnica Oluje i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dan hrvatskih branitelja obilježava se svake godine 5. kolovoza u Hrvatskoj, na dan kad je 1995. Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin. Operacijom Oluja u hrvatski ustavno-pravni poredak vraćen je cijeli okupirani teritorij osim istočne Slavonije.

Na obilježavanju 29. obljetnice u Kninu će letjeti Rafalei, a program počinje budnicom. Nakon polaganja vijenaca u čast poginulim braniteljima, na stadionu Dinara održat će se središnja svečanost, a na Kninskoj tvrđavi uslijedit će tradicionalno podizanje zastave. Predviđena su prigodna obraćanja, a bit će pročitana imena poginulih i nestalih u Oluji. Služit će se i misa, a sve završava koncertom Maje Šuput i Mate Bulića. Uz Rafale, najavljen je i prelet MiG-ova.

POGLEDAJTE VIDEO: U Kninu se priprema 29. obljetnica Oluje: Uz Rafale, najavljen je i prelet MiG-ova

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo