METEOALARM PONOVNO IZDAO CRVENO UPOZORENJE! /

Sutra vrlo hladno, a onda temperature lagano rastu - no ne zadugo!

Image
Foto: Ivica Galovic/Sanjin Strukic/PIXSELL/Thinkstock
9.1.2017.
19:01
Ivica Galovic/Sanjin Strukic/PIXSELL/Thinkstock
VOYO logo

Tijekom sutrašnjeg dana očekuje nas vrlo hladno te djelomice ili pretežno sunčano. Uz više oblaka navečer kada je moguć i slab snijeg na području istočne Slavonije i Baranje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, dok će na Jadranu puhati umjerena i jaka, na udare mjestimice i olujna bura.

Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti iznosit će od -15 do -10, lokalno moguće i niža, a na moru će se temperatura kretati između -7 i -2 °C. Najviša dnevna od -8 do -3, a na moru između -3 i 2 °C. U utorak će posvuda biti većinom sunčano, piše DHMZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA POD CRVENOM UZBUNOM! /

Najniža izmjerena temperatura -22 stupnja, a prijete i novi ekstremi

Image
HRVATSKA POD CRVENOM UZBUNOM! /

Najniža izmjerena temperatura -22 stupnja, a prijete i novi ekstremi

Crveno upozorenje

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za sutrašnji dan za područje Dalmacije, osobito krajnji jug zemlje i dubrovačku regiju gdje su moguće velike štete i nezgode i to u većini slučajeva s opasnošću po život.

Narančasto upozorenje koje označava opasno vrijeme i neuobičajene vremenske prilike kada su moguće štete i ljudske žrtve izdano je za ostatak Hrvatske. Budite na oprezu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je snijeg moguć na južnom Jadranu, uz obalu i na otocima, no neće ga biti mnogo te se neće zadržavati, bit će vrlo hladno te promjenjivo oblačno. Uz više oblaka u Dalmaciji mjestimice oborina, većinom susnježica i snijeg pa će lokalno nastati i tanji snježni pokrivač.

I dalje jako hladno

Od četvrtka toplije uz jače naoblačenje s kojim će oborina već biti navečer na sjevernom Jadranu, a u petak diljem zemlje, lokalno u gorju, na moru i obilnije. U petak će osobito u gorju nastati i novi snježni pokrivač, a u nizinama sjeverne Hrvatske moguća je i ledena kiša. U četvrtak će zapuhati jugozapadnjak koji će u petak na moru okrenuti na jugo i pojačati.

Snijeg se očekuje u Lici i Gorskom kotaru i to između 20 i 40 centimetara dok je moguć i u nizinama, no mnogo manje i bez stvaranja novog snježnog pokrivača, oko 10-ak centimetara, a očekuje se da će padati i u unutrašnjosti Istre te na konavoskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike