METEOALARM UPOZORAVA: / Ovaj tjedan vladat će baš loše vrijeme, bit će hladno i mokro - evo gdje najviše u Hrvatskoj

Image

Nedjelja je doista donijela najavljene promjene pa su tijekom jučerašnjeg dana kiša i niže temperature zavladali većinom Hrvatske.

3.10.2016.
9:00
VOYO logo

Prvi kišni val vezan uz frontalni poremećaj sa sjeverozapada i plitku ciklonu koja se premješta preko naših krajeva već su ponegdje na Jadranu donijeli i obilniju kišu. Barem malo kiše je palo u većem dijelu zemlje, a najviše je, prema podacima DHMZ-a, palo na jugu Istre. Na aerodromu Pula je izmjereno 48 litara kiše. Slijede Ploče sa 35, Pazin i Senj 28, Rab 25, Parg 23, Ogulin 22,5, Zagreb Maksimir 19, Mali Lošinj, Gospić i Makarska 18, Zavižan 17...

Grmljavine nije bilo, jedino sa na otvorenom moru južnog Jadrana razvio jači grmljavinski sustav koji je tijekom večeri ušao na obalu Crne Gore, navodi Crometeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladat će kiša i hladnoća

Danas će većina zemlje biti pod oblacima, s povremenom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Moguće su i obilnije oborine, uglavnom na sjevernom Jadranu. Poslijepodne i prema večeri postupan prestanak kiše te djelomično razvedravanje, najprije u zapadnim predjelima. U unutrašnjosti će puhati umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana će jugo i jugozapadnjak okrenuti na umjerenu i jaku buru, na sjevernom djelu ponegdje s olujnim udarima te sjeverozapadnjak.

Temperatura zraka bit će od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih, dok će na Jadranu biti nešto toplije, od 16 do 22 stupnja Celzijeva. Večeri će biti nešto svježije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteoalarm je upozorio na promjene vremena, posebno upozorenje izdano je za područje Karlovca i Gospića. Moguća je obilna kiša, dok je za gotovo cijelu obalu izdano upozorenje zbog jake bure i mogućih izraženijih grmljavinskih pljuskova.

Image
Foto: Screenshot

Novi tjedan donosi pad temperature

Tjedan pred nama obilježit će pad temperature, koje će se spustiti ispod višegodišnjeg prosjeka. Moguć je i prvi jesenski mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč nižim temperaturama i kiši, vrijeme će biti povoljno, no dosta hladnije u odnosu na drugi dio rujna. Ako je vjerovati sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u sljedećih sedam dana ne treba se nadati suncu.

Image
Image
Image
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo