METEOALARM IZDAO UPOZORENJE: / Hrvatsku je zahvatio toplotni val, vrućine će biti nesnošljive

Image

Toplotni val zahvatio je Hrvatsku. Današnji dan je vrlo topao, vruć i sparan. Najviša dnevna temperatura zraka kreće se od od 29 do 34 °C, pa se građani pozivaju na oprez.

23.6.2016.
17:14
VOYO logo

U petak nas očekuje pretežno sunčano, u većini predjela i vruće te sparno. Uz lokalno jači razvoj oblaka, poslijepodnevni pljuskovi najizgledniji su na jugu i istoku zemlje. Vjetar slab do umjeren, u unturašnjosti istočni i sjeveroistočni, na Jadranu zapadni i sjeverozapadni, duž obale i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, u Dalmaciji ponegdje i do 26 °C. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C, javlja DHMZ.

Meteoalarm je za danas izdao žuto upozorenje, dok je za sutra izdano narančasto upozorenje i to za zagrebačku, osječku, splitsku, kninsku, karlovačku i dubrovačku regiju. Noći će također biti izrazito vruće a sparina se očekuje tijekom cijelog dana. Inače narančasto upozorenje znači da je vrijeme opasno. Prognoziraju se neuobičajene vremenske prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Slične vremenske prilike očekuju nas i u subotu prema izgledima DHMZ-a, ali će poslijepodnevni pljuskovi i grmljavina biti češći.

Od nedjelje oblačnije, a mjestimična kiša i pljuskovi mogući su već prijepodne. Krajem vikenda zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji, sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena do jaka bura, najprije na sjevernom dijelu. Od nedjelje vrlo toplo, ali ne više i vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo