Mesić: Dobro su Hrvati istrpili sve ovo

Odlazeći predsjednik Stipe Mesić gostovao je na Radiju 101 gdje se osvrnuo na svoj mandat, svoje sukobe s ostalim političarima i šefovima država, te odgovorio kako je zadovoljan s nama Hrvatima.

15.1.2010.
20:39
VOYO logo

Predsjednik Stjepan Mesić rado je odgovorio na pitanje slušateljice, koja ga je upitala kako je u ovih deset godina predsjednikovanja zadovoljan s građanima Hrvatske.

"Ovo je prvi put da me netko ovo pita. Zadovoljan sam kad građani mogu sve ovo trpiti, puno toga se nije trebalo dogoditi", rekao je Mesić i pod te događaje naveo pogrešno provedenu privatizaciju, probleme s pravosuđem itd...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je odgovorio i kako mu je žao što za njegova dva mandata Hrvatska nije ušla u EU, i što je neokapitalizam došao do vrhunca. "Postao je neproduktivan, došlo je do napuhavanja virtualnog kapitala i taj je balun morao puknuti, i taj je val nažalost došao do nas", rekao je Mesić.

Na pitanje zašto je ulazio u sukobe sa Željkom Rohatinskim, koji je na 101-ici izabran za osobu godine, Mesić je odgovorio: "Lakše je pitati s kim ja nisam bio u sukobu". "To je moja uloga u ovoj zemlji, da budem korektivni faktor", dodao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ironično je komentirao i bivšeg premijera Ivu Sanadera, kad je na jedan jingle sa Sanaderovom izjavom rekao da je "on zlatan čovjek". U ozbiljnijem je tonu napomenuo da njega jedino zanima tko je dao upravljačka prava Ine, te da treba ispitati sve afere koje su iskrsle u posljednje vrijeme.

Mesić je stao i u obranu Mladena Bajića, prema kojem, kaže, "ne smijemo biti nepravedni". "Ono što je on učinio, učinio je maksimum, ne može on ništa napraviti dok nema papire", rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o odnosima sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i o nedavnom pomilovanju Siniše Rimca, Mesić je bio odrješit. "Jeste li vi čuli da sam ja reagirao za neko oslobođenje u Srbiji? Tadić se nije bunio kad sam pomilovao sedam Srba osuđenih za ratni zločin, a nisam čuo ni da je jednu riječ rekao kad je Biljana Plavšić u Beogradu dočekana kao Ivana Orleanska", kazao je predsjednik i dodao da nikad nije mijenjao rješenja komisije za pomilovanja.

Na pitanje da ispriča vic, Mesić je odgovorio da on ne priča viceve. "Ja ne pričam viceve, ja se nađem u događaju u kojem reagiram, ja jednostavno brzo reagiram", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001150509006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo