Mesić: Bandić laže!

Predsjednik Mesić uzvratio je danas na kritike potencijalnog nasljednika Bandića bez rukavica, riječima: 'On laže!'.

29.12.2009.
17:15
VOYO logo

Novinari su Stjepana Mesića danas zamolili da komentira izjave predsjedničkog kandidata Milana Bandića da on ni nakon deset godina predsjedničkog mandata nije prikazao troškove kampanje te poruke da je mogao završiti svoje predsjednikovanje na dostojanstveniji način.

"Meni je žao što taj gospodin laže. On je prije svega rekao da je dva puta sudjelovao u mojoj kampanji, a to nije istina. U mojoj prvoj kampanji SDP je bio protiv mene. Dakle, da je on odskakao u svojoj stranci, to je jedna laž. U drugoj kampanji je mene podržavao SDP, pa onda i on", kazao je Stjepan Mesić i poručio mu da pročita financijsko izvješće koje "nije na engleskom":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedini koji je do kraja prikazao financiranje svoje kampanje to sam ja. Tražio sam i neovisnu reviziju i ona je dostupna. Ne piše na engleskom nego na hrvatskom pa se može pročitati".

Objasnio je i zašto mu poručuje da napokon otkrije tko mu financira kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što su neki moji poznati kritičari spekulirali da je Hrvoje Petrač mene financirao, ja već dva mandata moram objašnjavati da to nema veze s činjenicama. Pa da mu se to ne bi dogodilo s ovom njegovom skupom kampanjom, koja sigurno ima veliki broj donatora, dobro je da se zna nešto o njima. On nema razloga za ljutnju", kazao je Mesić dodajući kako mu on zapravo pomaže tim pozivom da bude transparentan.

Sanader bi radije Bandića, nego Josipovića

Kada su ga upitali tko je po njegovom mišljenju prije kandidat "na daljinski upravljač" – Josipović u ruci Zorana Milanovića ili Bandić u ruci Ive Sanadera – Mesić je odgovorio da su to "međusobna prepucavanja bez podloge". "Ali da Ivo Sanader više priželjkuje gospodina Bandića nego Josipovića, to je i malom djetetu jasno", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912280752006 arti-200912290054006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo