Jako korisno / Međunarodni Dan Sigurnijeg Interneta: Centar za nestalu i zlostavljanju djecu nudi razne aktivnosti. Prijavite se!

Image
Foto: RTL

Ukoliko već niste, prijavite se putem obrasca za prijavu sudjelovanja

9.2.2021.
9:04
RTL
VOYO logo

Centra za nestalu i zlostavljanju djecu poziva na obilježavanje međunarodnog Dana Sigurnijeg Interneta.

Naime, već tradicionalno, 18. godinu zaredom udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta, kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko 170 zemalja diljem svijeta, članica udruženja Insafe/INHOPE, svakog drugog utorka u veljači, udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o izazovima u korištenju online tehnologija i važnosti zaštite djece i mladih na internetu.

Od 2015. godine Hrvatsku u ovom važnom međunarodnom udruženju predstavlja Centar za nestalu i zlostavljanu djecu. Povodom obilježavanja međunarodnog Dana Sigurnijeg Interneta 2021, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, sa svojim partnerima i suradnicima, već sedmu godinu zaredom organizira razne aktivnosti za djecu i mlade, ali i za roditelje te stručnjake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko već niste, prijavite se putem obrasca za prijavu sudjelovanja – prijava sudjelovanja je nužna kako biste ostvarili potvrdu o sudjelovanju! https://forms.gle/PZGY6Y4UMnLnrTnE9

"Ove godine, Dan sigurnijeg interneta obilježavamo 09. veljače 2021. godine, a poštujući epidemiološke smjernice za zaštitu od Covid-19 virusa odlučili smo isti organizirati u virtualnom okruženju. Ovo je jedinstvena prilika da upravo u online kontekstu radimo na promicanju važnosti zaštite djece i mladih na internetu", navodi se u priopćenju Centra za nestalu i zlostavljanu djecu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razdoblju od 9.00 do 19.00 sati na sam dan provedbe, djeca i mladi mogu sudjelovati u online kvizu te unaprijediti svoje znanje o sigurnosti na internetu. Sve detalje možete pronaći na: https://www.dansigurnijeginterneta.org/index.php/informacije/

U 11.00 započinje ZOOM webinar za djecu i mlade pod nazivom "Gdje si ti u digitalnoj džungli?", na kojemu će prisustvovati brojni poznati Youtuberi, koji će govoriti o svom iskustvu na internetu, a nakon toga odgovarati na pitanja koja će postavljati djeca i mladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diskusija će biti moderirana od strane stručnjaka Centra za sigurniji Internet. Za djecu i mlade NIJE POTREBNA registracija niti kreiranje računa na ZOOM-u, no broj mjesta je ograničen, zbog čega mole da se priključe na vrijeme.

Prilikom pristupanja neka djeca i mladi ne navode svoje ime, prezime, adresu ili kontakt telefon, nego neka upotrijebe nadimak ili šifru umjesto imena. Tijekom webinara bit će u mogućnosti anonimno postavljati pitanja svim predavačima i YouTuberima, ali će njihov identitet kao i njihovi osobni podaci biti u potpunosti zaštićeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Link za pristupanje neće biti javno dostupan na društvenim mrežama i službenim Internet stranicama, već je u cilju zaštite djece i mladih ideja da DJECU i MLADE na događaj pozovu njihovi nastavnici i stručni djelatnici. Kako bi se što veći broj djece i mladih odazvao, iz Centra da proslijedite informaciju djeci i mladima s kojima radite. - Link za djecu i mlade: https://zoom.us/j/98759867351

Osim webinara za djecu i mlade, u 13.00 sati se možete uključiti na ZOOM webinar za stručnjake, na kojemu će se govoriti o "Jačanju kapaciteta stručnjaka za rad u digitalnom okruženju". REGISTRACIJA je obavezna za sudjelovanje s obzirom na ograničen broj mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje je link za REGISTRACIJU, a nakon što se registracija odobri od strane administratora, dobit ćete LINK za sam event.

Link za stručnjake: https://zoom.us/webinar/register/WN_JeIvRBuOSxSO6DuRrpn1nA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake godine naši stručnjaci pripreme Edukacijski paket koji vam stoji na raspolaganju besplatno za korištenje i dostupan je na službenoj stranici Centra za sigurniji Internet te vam ispod navodimo link preko kojega možete lako pristupiti Edukacijskom paketu", poručuju u priopćenju.

- Link na Edukacijski paket: https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljena su i 4 kratka, edukativna videa #mladipitaju, a teme i poveznice su:

1. Društvene mreže i mladi - https://youtu.be/-G0rqbLFIjg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Gaming - https://youtu.be/WUccQIJEmkg

3. Sigurnost na internetu kod djece vrtićke dobi - https://youtu.be/5eRpwAj4rIA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Ovisnost o internetu - https://youtu.be/AEr0cU2VWeM

Prošle 2020. godine u obilježavanju Dana Sigurnijeg Interneta sudjelovalo je 568 ustanova, organizacija i institucija koje su se prijavile za aktivno sudjelovanje te su istima dostavljeni edukacijski paketi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, na Dan Sigurnijeg Interneta, stranica www.dansigurnijeginterneta.org brojala preko 90.000 tisuća posjeta, a zabilježili smo i ukupan doseg od preko 300.000 posjeta na društvenim mrežama Centra za sigurniji internet. Iz godine u godinu, sve veći broj ljudi uključuje se u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta, a samim time se širi i svijest o važnosti sigurnog provođenja vremena u online okruženju.

Za više informacija kontaktirajte putem elektroničke pošte info@csi.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo