priopćenje MVEP-a / Među poginulima i ozlijeđenima u Bruxellesu nema Hrvata, letovi preusmjereni ili otkazani

Državljani Republike Hrvatske mogu se radi informacija obratiti Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji na telefon: 0032 2 639 2036

22.3.2016.
14:29
VOYO logo
Image
među stradalima nema hrvata /

Let Croatia Airlinesa na liniji Zagreb-Bruxelles preusmjeren na Amsterdam, gdje je i sletio!

Image
među stradalima nema hrvata /

Let Croatia Airlinesa na liniji Zagreb-Bruxelles preusmjeren na Amsterdam, gdje je i sletio!

Prema za sada dostupnim informacijama nadležnih belgijskih tijela, u terorističkim napadima u Bruxellesu među poginulima i ozlijeđenima nema hrvatskih državljana, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Državljani Republike Hrvatske mogu se radi informacija obratiti Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji na telefon: 0032 2 639 2036.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova hrvatskim državljanima u Belgiji, posebno u Bruxellesu, preporučuje krajnji oprez i izbjegavanje mjesta napada i većih okupljanja. Belgijske vlasti su za područje cijele Belgije podigle razinu opasnosti od terorističke prijetnje na najvišu razinu 4 te preporučuju da se do daljnjeg bez nužne potrebe ne izlazi van.

"Preporučujemo pratiti upute lokalnih vlasti putem radija, televizije i društvenih mreža", navodi MVEP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo navodi u da su belgijske vlasti otvorile telefonsku liniju za hitne upite: +32 2 506 711.

Djelatnici Croatia Airlinesa neozlijeđeni

Nitko od djelatnika Croatia Airlinesa nije ozlijeđen u jutrošnjim eksplozijama u Zračnoj luci Bruxelles, a letovi između Zagreba i Bruxellesa su preusmjereni ili otkazani, priopćio je u utorak Croatia Airlines.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šalter za registraciju putnika (check in šalter) Croatia Airlinesa u briselskoj zračnoj luci nije bio otvoren kad su se jutros dogodile eksplozije i nitko od putnika za let Bruxelles – Zagreb nije pristupio check inu na tom šalteru. Za taj se let do tada prijavilo 18 putnika, ali ne na šalteru check ina nego preko interneta, ili su već bili prijavljeni kao transferni putnici, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako nitko od djelatnika Croatia Airlinesa u ZL Bruxelles nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog eksplozija u Zračnoj luci Bruxelles jutarnji međunarodni let Croatia Airlinesa na liniji Zagreb – Bruxelles preusmjeren je u Amsterdam, a zbog zatvaranja zračne luke Bruxelles otkazan je let Croatia Airlinesa iz glavnog grada Belgije u Zagreb s planiranim polijetanjem u 10 sati i 30 minuta.

Otkazani su i današnji letovi Croatia Airlinesa Zagreb – Bruxelles s planiranim polaskom u 15 sati i 5 minuta, te povratni let s planiranim polijetanjem u 18 sati i 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Croatia Airlines svim putnicima, koji su do danas kupili karte za letove 22., 23. i 24. ožujka u Bruxelles, iz Bruxellesa ili preko Bruxellesa, odobrava jednu promjenu bez naplate za let na istoj liniji u roku od tri mjeseca. Ako putnik odluči odustati od putovanja, bit će mu odobren povrat novca za aviokartu, kaže se u priopćenju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo