MEĐIMURJE SE PROGLASILO 'CORONAFREE ZONOM': / 'Osam oboljelih, osam ozdravljenih, nitko na respiratoru, nemamo umrlih'

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Nakon 47 dana od pojave koronavirusa u Međimurskoj županiji, Stožer civilne zaštite i župan Matija Posavec naglasili su kako na njihovu teritoriju od danas više nema oboljelih

8.5.2020.
11:21
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Međimurska županija od petka je "korona free” županija bez oboljelih od koronavirusa. Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Josip Grivec rekao je na konferenciji za novinare u Čakovcu da je svih osam zaraženih ozdravilo, izrazivši nadu da će takva situacija i ostati.

Tranzitno područje

"Danas je 47. dan od prve oboljele osobe, to je bilo 23. ožujka, cijelo vrijeme smo imali jako dobru situaciju u odnosu na okolnosti, u odnosu na to da je Međimurje relativno blizu svih žarišta u susjednim zemljama”, kazao je Grivec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je i da u Međimurju ima puno dnevnih migranata zaposlenih na tim područjima, te da je ova županija tranzitno područje. "Zato možemo biti ponosni na naše rezultate i zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos tome”, zaključio je Grivec.

Naglasili disciplinu stanovništva

Župan Matija Posavec kazao je da je u posljednja 24 sata obavljeno 19 testiranja, čime se došlo do ukupnog broja od 603 testiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osam oboljelih, osam ozdravljenih. Svi oboljeli imali su blaže simptome, nitko nije bio na respiratoru, nemamo umrlih osoba od koronavirusa”, rekao je župan Posavec. Dodao je kako Međimurje treba biti ponosno na sve građane jer je disciplina stanovništva u ovoj borbi bila ključni saveznik uspjeha.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo