PROUD TO BE CROAT / Meč generacije: 'Mi smo mali, ali ponosan narod'

Image
Foto: Pixsell

'Ne priznajemo nikome da je bolji od nas', poručili su kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna i Mario Mandžukić uoči ogleda sa Španjolskom u Gdańsku (20.45 sati) te dodali: 'Očekuje nas velika utakmica, meč generacije za sve nas'.

17.6.2012.
20:06
Pixsell
VOYO logo

Obojica se slažu kako će sutrašnji ogled protiv 'Furije' biti možda i najveća utakmica u reprezentativnoj karijeri hrvatskih igrača.

"Spremni smo za veliki izazov. Nemamo nikakvog kompleksa, niti respekta. Očekuje nas velika utakmica, meč generacije za sve nas", izjavio je Darijo Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera u ekipi je sjajna, nema trzavica i svi žive za jedan cilj, plasman u četvrtfinale Eura.

"Moramo pokazati karakter i moć. Jedino tako možemo do uspjeha. Na terenu moramo pokazati što znamo i to protiv ponajbolje ekipe na svijetu", najavio je Mario Mandžukić kojeg su španjolski novinari usporedili s talijanskim napadačem Marijem Balotellijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

"Gode usporedbe s tako odličnim igračem. Balotelli je pokazao svoju kvalitetu, igra u vrhunskom klubu, a priče o njegovom ponašanju izvan terena me ne zanimaju", rekao je napadač Wolfsburga.

Mandžukić je svjestan kako je svojim igrama "podigao cijenu", ali za vrijeme trajanja turnira ne razmišlja o klupskoj budućnosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne razmišljam o tome gdje ću nastaviti karijeru. Sada mi je na pameti jedino reprezentacija".

Ne zamara se previše niti utrkom za najboljeg strijelac na prvenstvu. Trenutačno dijeli prvu poziciju sa Nijemcem Marijem Gomezom i Rusem Alanom Džagojevim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj cilj je veliki rezultat s reprezentacijom Hrvatske, a ne razmišljanje o utrci za prvog strijelac turnira", dodao je Mandžo.

Španjolske novinare je zanimalo kako tako mala zemlja može ravnopravno konkurirati nogometnim velikanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

"Mi smo mali, ali ponosan narod. Svakom hrvatskom igraču je san igrati za reprezentaciju, a mnogi od nas igraju bolje u nacionalnoj vrsti, nego u svojim klubovima", poručio je kapetan Srna.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo