USTAŠLUK U SLAVONSKOM BRODU / Maturanti pozirali u crnim uniformama ruku dignutih u Hitlerov pozdrav, profesorica ih oduševljeno gledala

Image
Foto: SBplus / društvene mreže

Maturanti jednog razreda Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu bili su odjeveni u uniforme koje podsjećaju na HOS-ove, a pozirajući za fotografiju svi su podigli ruku u fašistički pozdrav

26.5.2022.
10:59
SBplus / društvene mreže
VOYO logo

Posljednji dan nastave maturanti diljem Hrvatske u srijedu su tradicionalno obilježili "ludim danom" odnosno "norijadom". Davni je običaj da se učenici svakog razreda tog dana "uniformiraju" radi prepoznatljivosti te da svojom odjećom pošalju neku poruku.

Poruka koju su poslali maturanti razreda CNC operatera Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu nije im nimalo na ponos, iako se, kako piše portal SBplus, osmijeh i ponos vide se na licu njihove profesorice hrvatskog jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desnice u zraku: Za norijadu spremni

Skandalozno je, naime, što su ti maturanti bili odjeveni u uniforme koje podsjećaju na HOS-ove i njima slične s otisnutim tekstom "Za norijadu spremni" na majicama, a pritom su svi podigli ruku u fašistički pozdrav. Povrh svega, fotografija je objavljena i na društvenim mrežama.

Ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole iz Slavonskog Broda, prof. Luka Mladinović, za SBplus rekao je da je zgrožen fotografijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, o čemu dosad uopće nisam bio informiran. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo osobno pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagirao. Učenika je puno pa je teško obratiti pozornost na sve, ali razrednica je trebala reagirati. Industrijsko-obrtnička škola itekako je osjetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost", kazao je ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo