Zbog vrijeđanja policajaca uhićen jedan maturant

'Danas je velik i lijep dan. Vjerujte mi, da imam zlatnu ribicu, poželio bih opet nakratko biti maturant. Veselite se i uživajte. Zaslužili ste to', poručio je maturantima ministar Jovanović.

18.5.2012.
13:27
VOYO logo

U gradovima diljem Hrvatske maturanti danas slave završetak srednjoškolskog obrazovanja. Povodom norijade maturantima je prikladnu poruku na Vladinu kanalu na YouTubeu ostavio i ministar Željko Jovanović.

"Danas je velik i lijep dan. Vjerujte mi, da imam zlatnu ribicu, poželio bih opet nakratko biti maturant. Veselite se i uživajte. Zaslužili ste to. Jednako tako, ako svoj život usporedimo s troskokom, onda je sve što ste do sada radili bio jedan veliki zalet za onaj prvi, možda i najvažniji skok. Pred vama je državna matura, želim vam puno sreće i uspjeha. Upišite fakultete koje želite i najesen nastavite učiti jer znanje je moć", poručio je maturantima ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ni ovogodišnja norijada, izgleda, neće proći bez problema. Jedan maturant uhićen je danas oko podneva u zagrebačkoj Ulici Antuna Mihanovića, pokraj Glavnog kolodvora. Mladić je uhićen zbog vrijeđanja interventnih policajaca. Trenutačno se nalazi u policijskoj postaji, gdje će i ostati do odluke policije o eventualnoj prekršajnoj prijavi, piše Večernji list.

Norijada se danas održava diljem Hrvatske. Samo u Zagrebu zadnji dan srednje škole proslavit će oko 4.000 maturanata. Već tradicionalno, maturanti su odjeveni u majice s raznim natpisima, a glavni im je rekvizit brašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu za sada bez incidenata

Obilježavanje kraja srednjoškolskog obrazovanja za zagrebačke maturante tradicionalno je počelo prijepodnevnim okupljanjem na Trgu bana Jelačića, ali i kupanjem po fontanama na Zrinjevcu i središnjem trgu te zasipanje brašnom.

Unatoč prethodnim kišnim i hladnim danima, ovaj petak kao stvoren je za slavlje koje je središte Zagreba pretvorilo u "šarenu ludnicu". Uz slavljenike, na zagrebačkim ulicama dežuraju ekipe Hitne medicinske pomoći, te policije i zaštitara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S maturantima je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će im se u slavlju pridružiti i na Bundeku, gdje je u popodnevnim satima organizirana službena proslava Dana maturanata.

Riječki maturanti slave posljednji dan škole

"Gotovo je, gotovo", glasno su danas izvikivali riječki maturanti slaveći posljednji dan škole. Ulice u središtu Rijeke bile su pod opsadom mladih koji su i ove godine, prema već uobičajenom scenariju, pjesmom, plesom i raznim ludostima svima željeli objaviti kraj svojim obavezama. No nakon kratkog predaha, već idućeg tjedna čeka ih polaganje državne mature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastava je završila za više od 2.500 srednjoškolaca u Primorsko-goranskoj županiji, što su danas na vlastitoj koži osjetili brojni Riječani koji nisu imali sreće izbjeći njihovo nabacivanje brašnom. Kraj škole na svoj su način obilježili i učenici Pomorske škole Bakar, koji uplovili u riječku luku brodom Vila Velebita. Prezentirali su vježbu spašavanja i napuštanja broda koristeći se signalnim raketama, a učenici Medicinske škole odlučili su novac, umjesto trošenja na brašno, donirati za pomoć i školovanje učenika iz Afrike.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo