'ZABRINJAVAJUĆ SLUČAJ' / Otac Tijane Jurić otkrio što su mu sinoć rekli Matejevi prijatelji; Stručnjakinja tvrdi da je bio dezorijentiran

Image
Foto: Milan Maricic/ATAImages/Pixsell/Nestali.gov.hr

Stručnjakinja za sigurnost Gordana Mišev tvrdi da je moguće da je Matej bio pod utjecajem opojnih sredstava, a Igor Jurić smatra da obitelj Periš treba pripremiti na najgore

7.1.2022.
20:09
Milan Maricic/ATAImages/Pixsell/Nestali.gov.hr
VOYO logo

Beogradska policija već osam dana traga za nestalim 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem. Iako su sve policijske snage na terenu, a nada da će ga pornaći živog ne jenjava, ipak je prošlo mnogo vremena od njegova nestanka. On je posljednji put viđen u noći s 30. na 31. prosinca ispred beogradskog kluba Gotik na desnoj obali Save.

"Uvijek sam optimist kad su u pitanju nestale osobe, ali ovo je zabrinjavajući slučaj. Mnogo je vremena prošlo, a zna se da je vrijeme ključni faktor u potrazi za nestalim osobama. Svi mi, pa tako i ja, kao netko tko je imao tako teško iskustvo, naravno, želimo da se Matej pronađe živ i zdrav. Mislim da ne postoji čovjek u Srbiji i Hrvatskoj koji se ne budi sa mišlju da bi bilo dobro da se Matej pojavi, da kaže da se zezao i da se vrati kući", rekao je za Kurir Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić te dodao da obitelj ipak treba pripremiti za najcrnji scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAŠTO SU RONIOCI STIGLI TEK PETI DAN? /

Bivši inspektor objasnio što se dogodilo prije toga: 'Uvjeti su izuzetno teški...'

Image
ZAŠTO SU RONIOCI STIGLI TEK PETI DAN? /

Bivši inspektor objasnio što se dogodilo prije toga: 'Uvjeti su izuzetno teški...'

"Ne bih coprao, ali mislim da bi polako trebalo pripremati obitelj za najteži scenarij, a to je da je Matej preminuo. Ja se ipak nadam da će pronaći tijelo. Najgora moguća mora za roditelja je neizvjesnost", dodao je Jurić.

Važno je otkriti motiv

Policija već nekoliko dana pretražuje Savu i Dunav u potrazi za Perišem, jer su se pojavile snimke nadzornih kamera koje sugeriraju da je Periš sišao sa Savske promenade prema rijeci. Pojavile su se i snimke kako trči beogradskim ulicama te pokušava zaustaviti taksi. Pojavila se i snimka zasad nepoznate osobe kako pliva Savom, ali nije poznato je li ta snimka nastala u vrijeme Periševog nestanka ili ranije. Stručnjakinja za sigurnost, Gordana Mišev tvrdi da je vrlo važno otkriti motiv Matejeva nestanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Motiv i rekonstrukcija događaja su najvažniji u jednom ovakvom trenutku. Već mjesec dana pričam da će za praznike biti povećan sigurnosni rizik. Imamo prometnih nesreća, tučnjava… Ono što je i inače uobičajeno za ovo doba godine. Prošlog tjedna je u registru nestalih osoba bilo 84 ljudi. Danas ih je 93. Imamo dečke 2004. i 2001. godište", rekla je Mišev.

Ona ne isključuje mogućnost da je Matej bio pod utjecajem opojnih supstancija, bilo da ih je uzeo sam ili su mu krišom ubačene u piće. Stručnjakinja smatra da je važno reagirati na vrijeme te dodaje da je jasno da je Matej bio dezorijentiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sumnjam da su postojali neki elementi, kao što su neka opojna sredstva, koja su slučajno ili namjerno njemu podmetnuta. On je dezorijentiran, stalno trči. Vjerujem da je njegovim prijateljima jako teško, kao i onom taksistu koji nije otvorio vrata", istaknula je Mišev.

Grižnja savjesti

No, najteže je njegovim prijateljima s kojima je trebao dočekati Novu godinu u Beogradu. Jurić je razgovarao s njima i shvatio da osjećaju krivnju što su Matejev nestanak prijavili tek 16 sati poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti mladi ljudi su sad pod jednim ogromnim pritiskom. Sinoć sam pričao s njima i mogu vam reći da im je jako teško. Oni su sad krivicu preuzeli na sebe jer su kasno prijavili. Imao sam strah da nije bio neki incident, jer bi to moglo poremetiti mnoge odnose. Međutim, sve ono što se događalo u klubu te večeri nije ukazivalo da je nešto bilo loše. Mislim da smo kao država pokazali jednu veliku odgovornost", zaključio je Jurić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo