MASOVNO UHLJEBLJIVANJE U HOLDINGU: / Progovorila bivša zaposlenica koju su pritiskali da zapošljava podobne

Image
Foto: PIXSELL, Željko Lukunić
10.1.2017.
19:57
PIXSELL, Željko Lukunić
VOYO logo

Image
NEVJEROJATNO: /

Bandić uhljebio cijelu obitelj u Gradsku upravu - supružnike, sinove, snahu, šogoricu...

Image
NEVJEROJATNO: /

Bandić uhljebio cijelu obitelj u Gradsku upravu - supružnike, sinove, snahu, šogoricu...

Naime, izvori tvrde kako je u njemu, nakon otkaza bivšoj voditeljici ljudskih resursa, Marici Špehar, provedeno niz nezakonitih i nepotrebnih zapošljavanja. Gospođa Špehar je tužila ZET i Holding, tvrdi da je nezakonito otpuštena. Prije nego li je dobila otkaz bila je na bolovanju zbog pritisaka da zapošljava podobne.

Kako navodi RTL, u ZET-u je u Odjelu za odnose s javnošću zaposlen komunikolog, iako za njim nije bilo potrebe. Tu je i bišva Miss Universe Hrvatske Sarah Ivanković, zaposlena u Službi za korporativni razvoj. ZET je u vrijeme njezinog zapošljavanja tvrdio kako ojačavaju tim radi povlačenja novca iz fondova EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaposlen inženjer bez iskustva, iako ih u ZET-u ima 30-ak iskusnijih

Na mjesto koordinatora u ZET-u zaposlen je i diplomirani inženjer bez iskustva, iako među ZET-ovim vozačima ima njih više od 30 iskusnijih s istom stručnom spremom.

'Problem Hrvatske je feudalno shvaćanje prirode javnih tvrtki i naravno nakon svakih izbora svjedočimo velikim promjenama unutar njih koje nisu uvjetovane sposobnošću već stranačkom podobnošću', navodi politički analitičar Sven Marcelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljni djelatnici ZET-a poslali su i mail u kojem upozoravaju na mogući sukob interesa, jer je kćer visokopozicionirane djelatnice zaposlena u financijskoj službi Holdinga.

U ZET se prave blesavi

Na sve optužbe ZET je odgovorio samo ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zagrebački holding d.o.o kao jedna od najvećih tvrtki u Republici Hrvatskoj zapošljava 10 000 ljudi. Osobe koje navodite trenutačno su naši zaposlenici.'

Marcelić tvrdi da se nepotizmom i uhljebljivanjem stvara odana glasačka mašinerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Što duže traje vladavina neke opcije to zapravo se stvar više grana jer imaju puno duži period da se ljudi smjeste na ta mjesta', objasnio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo