MARKOTIĆ GOVORILA O NOVOM BIOLOŠKOM LIJEKU ZA COVID-19: /

'Radi se o lijeku koji nije za one koji imaju blagi oblik bolesti'

Image
Foto: Screenshot: RTL

On je strogo indicirani lijek, nije za široku upotrebu, ima širok opis nuspojava i nije lijek koji bio dobio bilo tko ima blagi oblik covida

14.5.2020.
14:30
Screenshot: RTL
VOYO logo

Rvnateljica Klinike za zarazne bolesti 'Fran Mihaljević' i članica Nacionalnog stožera civilne zaštite Alemka Markotić na današnjoj je pressici odgovorila na pitanje o tome kako ide potraga za lijekovima ili cjepivom protiv koronavirusa.

"Ako mislite na ovo što se opet piše o biološkom lijeku, on se pokazao u ograničenim studijama dobar, u jednom dijelu bolesnika učinkovit, ali potrebno ga je primijeniti kod bolesnika koji imaju teže stanje i bilo bi najbolje ga primijeniti prije stavljanja na respirator. To bi možda čak i spriječilo stavljanje pacijenata na respirator u nekim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je strogo indicirani lijek, nije za široku upotrebu, ima određeni broj nuspojava i nije lijek koji bio dobio bilo tko ima blagi oblik covida. Veliki su napori u istraživanje lijekova i cjepiva, cijela znanstvena zajednica se udružila i vjerojatno ćemo nešto imati prije nego li bismo da nije tako", kazala je Markotić.

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo