LUKSUZNO LJETOVANJE NA LOŠINJU / Marić tvrdokoran: Nema potrebu objavljivati račune, sve će dati Povjerenstvu na uvid

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Ministar financija očitovao se o reaktualiziranoj aferi oko svog boravka u luksuznom hotelu

17.6.2022.
22:54
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić očitovao se o reaktualiziranoj aferi oko njegova boravka "na produženom vikendu" u hotelu Bellevue u Malom Lošinju.

Podsjetimo, Net.hr je objavio da je ministar Marić od 21. do 25. lipnja 2019. boravio na produženom vikendu u hotelu Bellevue, a prema portalu Oštro, četiri noćenja u suite apartmanu je platio 291.20 eura (2153 kune) za noć, dok je stvarna cijena bila trostruko viša te odgovarala boravku u jeftinijoj dvokrevetnoj deluxe-park sobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić je za Index objasnio kako će sve podatke prvo dati Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, uključujući račune te sve što budu tražili od njega pa ih zato nema namjeru objavljivati ranije.

Image
PLATI PA VRATI, ILI...? /

Ministar Marić svoje ljetovanje na Lošinju platio je puno manje od cijene za obične goste: Povjerenstvo sve istražuje

Image
PLATI PA VRATI, ILI...? /

Ministar Marić svoje ljetovanje na Lošinju platio je puno manje od cijene za obične goste: Povjerenstvo sve istražuje

Marić: 'Kad sam upoznao gospodina Filipovića, nisam znao da je on vlasnik hotela'

Na pitanje poznaje li Predraga Perenčevića i Krešimira Filipovića, za koje je Net.hr dobio potvrdu iz tvrtke Jadranka da su upravo njih dvojica "krajnji vlasnici Jadranske grupe", odgovorio je kako je upravo u Bellevueu upoznao Filipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dotičnog gospodina Filipovića sam tada upoznao i zaista mi je teško reći koliko smo se puta vidjeli, a gospodina Perenčevića zaista mislim da nisam upoznao, a jesmo li se negdje susreli, zaista ne znam. Znam da je njegova obitelj medijski eksponirana. A kad sam upoznao gospodina Filipovića, nisam ni znao da je on vlasnik hotela, bili smo u krugu hotela, bilo je puno ljudi, sretneš ih puno, takvo je bilo i to upoznavanje", rekao je Marić za Index.

Potom je objasnio kako u Bellevueu nije bio nikad ni prije ni poslije, ali i kako se događalo da dobiva pravo na korištenje usluge više razine isključivo kao privatna osoba, ne u ministarskom mandatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam govorio da sam i ranije dobivao upgrade, referirao sam se na privatna iskustva, ne na ministarska", pojasnio je.

Marić tvrdi da su hotelijeri dobivali kredite od HBOR-a prije njegova mandata

Zanimljiva je veza tvrtke Jadranka s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj u čijem je nadzornom odboru upravo Marić. Jadranka je dobivala kredite HBOR-a, o čemu je Marić rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To sam provjerio. Krediti su iz 2013. ili 2014. godine. Ne govorim to zbog nekog političkog konteksta, nego zato što je bilo prije mog mandata. U mom mandatu na sjednici Nadzornog odbora nije bio niti jedan novi kredit. Da budem krajnje točan i ne kažem nešto krivo, bilo je nekoliko manjih kredita, ali kad su u manjem iznosu i ne idu na Nadzorni odbor. U mom mandatu je kao odluka na Nadzornom odboru bila samo zamjena nekakvih kolaterala, znači ne nova izloženost, krediti su odobravani prije mog mandata", rekao je ministar financija i zaključio kako će Povjerenstvu dati odgovore na sva pitanja te kako ga njegov boravak u hotelu nije doveo u ovisnost prema toj grupaciji ili bilo kome.

'Različit je koncept upgradea u odnosu na popust'

Na upit je li mu se ikad kao ministru dogodio takozvani upgrade u nekom hotelu odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čujte, ja sad dođem ovdje u Bruxelles i oni mi daju neku sobu, ja stvarno ne znam je li to ta soba koju sam trebao dobiti ili sam ja dobio neku drugu. Što da vam ja sad kažem?"

Na pitanje, je li odmah u Malom Lošinju vidio da je dobio bolju sobu nego što je platio, ministar je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobro, da je to ipak malo više od same sobe koju ste platili. Cijela priča na početku je bila kao da sam dobio nekakav popust. Ipak, različit je koncept upgradea u odnosu na popust", zaključio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo