KOMENTAR MINISTRA / Marić o Alvarezu: 'Poslao je vrlo dobru poruku bez puno najava i obećanja'

Rekao je kako, iako osobno ne poznaje Alvareza, poznaje imidž i reputaciju tvrtke Alvarez & Marsal

5.4.2017.
14:31
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić danas je u Saboru komentirao krizu u Agrokoru te se osvrnuo na Antonia Alvareza III. koji je preuzeo posao restrukturiranja Agrokora. Marić je rekao kako se, kao što je to činio i u prijašnjim situacijama, zbog svog angažmana u Agrokoru izuzeo od odlučivanja o kompaniji.

Osvrnuo se i na svoj rad u Agrokoru. "Dok sam bio zaposlenik Agrokora nisam bio u nadležnosti pri izradi financijskih izvještaja", objasnio je Marić i rekao kako ne može komentirati nikakve vrste spekulacija ili nepravilnosti u kompaniji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar financija komentirao je i obraćanje Antonia Alvareza III. javnosti. "Mislim da je nastupio konkretno i korektno. Poslao je jednu vrlo dobru poruku bez puno najava i obećanja i rekao je da jednostavno treba prionuti poslu i raditi", rekao je Marić.

Rekao je kako, iako osobno ne poznaje Alvareza, poznaje imidž i reputaciju tvrtke Alvarez & Marsal koja je jedna od najboljih kompanija za restrukturiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić je rekao kako je u ovom slučaju teško očekivati homogenost svih aktera u cijelom procesu. "Važno je, konkretno u ovom financijskom djelu koliko shvaćam i vidim, da je najveći broj i postotak aktera za standstill model, iako neki razmišljaju drugačije o tome". 

Poručio je kako je Lex Agrokor predložen kako bi se stvorio okvir da se pojavni oblici, poput Agrokora, amortiziraju na adekvatan način. "Ako kompanija uspije pronaći način bez aktiviranja samog zakona, sigurno ćemo to pozdraviti", rekao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo