poruka ministra / Marić: 'Nema političke odgovornosti ministra Krstičevića'

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

'Kao što ste jučer čuli na sjednicama Vijeća za obranu i Vlade, postupak i cijeli procesi natječaja vođeni su transparentno i vrlo odgovorno'

15.1.2019.
12:13
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić u utorak je izjavio kako je cijeli postupak natječaja nabave izraelskih borbenih aviona vođen transparentno i da ne vidi odgovornost ministra obrane Damira Krstičevića.

"Kao što ste jučer čuli na sjednicama Vijeća za obranu i Vlade, postupak i cijeli procesi natječaja vođeni su transparentno i vrlo odgovorno. Cijeli tim ljudi koji su radili na tome u Ministarstvu obrane i šire, radio je sukladno s pravilima i ne vidim uopće u čemu je tu odgovornost ministra Krstičevića", rekao je Marić novinarima uoči sastanka koalicijskih partnera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li moguće da se troši više nego što je zacrtano, Marić je odgovorio kako se u tri godine kao ministar odgovorno ponaša prema javnim financijama koje su stabilizirali. 

Najavio je kako će rezultati državnog proračuna za 2018. godinu biti poznati krajem siječnja ili početkom veljače, tijekom veljače i ožujka znat će se podaci o izvanproračunskim korisnicima i lokalnoj samoupravi, a u travnju će Eurostat i Državni zavod za statistiku objaviti konačne podatke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je najvažnije je da se javni dug i dalje smanjuje i da je to kontinuitet ove tri godine i sigurno na tom tragu planiramo i dalje", kazao je. 

Upitan znači li to da ne treba očekivati veći iznos za avione, Marić je rekao kako on samo govori iz perspektive javnih financija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih ulazio u pojedinačne projekte niti u pojedinačne proračunske stavke, o tome će Vlada razgovarati, analizirati, promišljati i u konačnici javno govoriti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike