MARIĆ GOTOVO RAZORIO SDP, VODI SE BORBA PROTIV NEPOSLUHA: / 'Tko se ne pojavi na glasanju, bit će teško kažnjen'

Image

SDP-ovi zastupnici koji odluče ignorirati uputu stranke te opstruirati glasanje o nepovjerenju ministru financija Zdravku Mariću suočit će se sa ozbiljnim kaznama.

3.5.2017.
15:09
VOYO logo

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk naveo je kako je svim zastupnicima poslana obavijest o obaveznom dolasku na glasanja te kazao kako su mu svi potvrdili dolazak. Što se tiče Milanke Opačić, Bauk kaže da ona ima neke privatne probleme koje će joj stranka pomoći da riješi i kako bi ona mogla doći na glasanje.

Image
MARAS PROZVAO MILANKU OPAČIĆ: /

'Svi zastupnici moraju doći na glasovanje, nema ispričnica'

Image
MARAS PROZVAO MILANKU OPAČIĆ: /

'Svi zastupnici moraju doći na glasovanje, nema ispričnica'

SDP je jučer na Facebook stranici stranke objavio zaključke sa sjednice održane jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Dolazak na raspravu kao i glasanje o opozivu ministra financija Zdravka Marića obavezni su

2. Opoziv predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova trenutno nije tema te će se odluka o podržavanju njegove smjene donijeti naknadno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Klub zastupnika pokreće postupak prikupljanja potpisa za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić

4. Klub zastupnika pokreće postupak opoziva trojice potpredsjednika Hrvatskog sabora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Klub zastupnika neće sudjelovati u raspravi o predloženim Zakonima Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista dok se ne utvrdi tko čini većinu u Hrvatskom saboru i ima li je uopće.

Ne pojavi li se netko od SDP-ovaca na glasanju, ostat će bez stranačke iskaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna za neposlušne SDP-ovce

'Ako bi se dogodilo da netko ne dođe na sjednicu i ne glasa, kao predsjendik Kluba o tome bi obavjestio Predsjedništvo SDP koje bi razgovaralo o njegovom isključenju iz stranke', rekao je Bauk te dodao da su svi zaključci prihvaćein jednoglasno te da Klub zastupnika nije političko tijelo, već ono provodi političke odluke.

Vodstvo SDP-a ljuto je zbog bunta dijela SDP-ovaca koji ne žele opoziv Marića i prijevremene izbore. Mišljenja su da tu ne prednjače stari SDP-ovci, već ministri u bivšoj Vladi Zorana Milanovića koji sa SDP-om nemaju puno poveznica', piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kako možete nazvati SDP-ovcem nekoga tko može potpisati inicijativu za ukidanjem Trga maršala Tita?', rekao je izvor iz vrha stranke blizak Bernardiću koji tvrdi da se u javnost iz SDP-a šalje mnoog spinova.

'Ne pregovaramo s Mostom'

Isti je kazao i kako nije točna informacija da SDP pregovara s Mostom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nitko, ali baš nitko, ne kontatktira s Mostom službeno, ni neslužbeno', rekao je SDP-ovac te napomenuo kako teku razgovori sa starim koalicijskim partnerima - HNS-om, HSU-om, HSS-om i ostalima.

Priznao je kako s HNS-om nema glatke komunikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vrdoljak se prema Bernardiću počeo ponašati po istom obrascu po kojemu se svojedobno Radimir Čačić ponašao prema Ivici Račanu kada je želio biti kandidat za premijera', zaključio je SDP-ovac.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo