ministar finacija / Marić: 'Brojke zbog koronavirusa neće biti lijepe, ali epidemija neće prekinuti reforme'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Mnistar smatra kako epidemija "ne bi smjela" prekinuti reforme do kraja Vladina mandata

29.4.2020.
12:38
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić, uoči užeg kabineta Vlade i sutrašnje Vladine sjednice na kojoj bi se trebalo raspravljati o novom nacionalnom programa reformi, priznao je kako brojke neće biti lijepe dodajući da je to stvarno i posljedica koronavirusa.

Naglasio je kako je u ovom trenutku teško pretpostaviti duljinu i dubinu krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li vlada podbacila u ostvarenju nacionalnog programa reformi, odgovorio je da nije i da se rezultati vide te da bi izvršenost bila blizu 80 posto da nije epidemije covida.

Što se tiče zahtjeva za ukidanje parafiskalnih nameta, rekao je da su resori međusobno u kontaktu i da će objava mjera na tom planu uslijediti kada sve bude pripremljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče zahtjeva Glasa Poduzetnika za svibanjski paket mjera, Marić je rekao da Vlada nije gluha, nijema ni slijepa na primjedbe i prijedloge brojnih adresa te da je fokus dosad bio na očuvanju radnih mjesta i likvidnosti. 

''Epidemija ne bi smjela prekinuti reforme do kraja Vladina mandata. Trenutne okolnosti, iako su teške i izazovne, ujedno su određena prilika za njihovu provedbu", kazao je Marić novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo