MILANOVIĆ: / "Sami dalje ne možemo, ne postavljamo nikakve uvjete"

Image
Foto: Telegram.hr, Filip Raunić

"Mandat naše vlade je završio, sami dalje ne možemo.

8.11.2015.
19:19
Telegram.hr, Filip Raunić
VOYO logo

00:13 "Jedna stvar je jasna, Hrvatska je odlučila da nema povratka na staro", kazao je Milanović u stožeru SDP-a.

"Četiri godine smo provodili reforme i čuvali socijalni mi. U ove 4 godine smo pokazali da smo ljudi, da smo visoko organizirana država koja zna očuvati svoju nacionalnu sigurnost i građane... Sami dalje ne možemo i trebamo partnere. Ne postavljamo nikakve uvjete... Pozivam ih da to napravimo zajedno", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glas birača nije samo glas, to je vjera, to je povjerenje, to je nada", nastavio je Milanović i dodao da nema mjesta nikakvoj euforiji.

"Nakon 4 godine možemo reći čistog obraza da Hrvatska raste, da je Hrvatska danas organiziranija država... Mandat naše vlade je završio, a pozivam sve koji nam se žele pridružiti u daljnjem razvoju Hrvatske da nam se pridruže već sutra. S dobrom vjerom prema svakome, još jednom pozivam sve one koji žele Hrvatskoj dobro, koji žele reforme...", izjavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22.55 SDP-ov stožer zahvatio je veliki val euforije nakon promjene u mandatima. Podizale su se čaše nekoliko puta uz uzvike oduševljenja. Glavni SDP-ovci nalaze se u stožeru, čeka se Milanović. Okupljeni plešu, a na repertoaru su hitovi 60-ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:41 Ministar Ivan Vrdoljak kazao je kako su to očekivani rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dodajte IDS i dijasporu i to je koji mandat manje, MOST odlučuj", kazao je Vrdoljak reporteru Rauniću.

Na pitanje postoji li opcija da Petrov bude premijer odgovorio je: "Pitajte gospodina Petrova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22:05 Atmosfera je u SDP-ovom stožeru naglo splasnula nakon što su se pojavili prvi rezultati.

21:20 "Ne bih htio davati neodmjerene izjave da ne bi ispalo da se ankete neće potvrditi. No ono što dobivamo s terena pokazuje da je to otprilike to. Ako ostanu ovakvi ili slični rezultati očito je da nitko neće moći sastaviti parlamentarnu većinu bez glasova MOST-a. Također, vjerujem da će nam IDS priključiti koaliciji. Bili smo četiri godine uspješni u vlasti tako da ćemo, ako ostanu ovakvi rezultati, imati i više od takozvane Domoljubne koalicije. HDZ je okupio psketar od osam stranaka, najširu moguću koaliciju – od HSLS-a do HČSP-a, od umirovljenika do HSP Ante Starčević i nisu uspjeli kao stranka dobiti više zastupnika nego 2011. kada su pometeni. Mislim da su ispod 50 mandata ( samo HDZ, bez koalicijskih partnera). Mislim da ćemo nakon razgovora s MOST-om formirati parlamentarnu većinu. A ako s epokaže da su izlazne ankete puno pogriješile u našu korist, onda ćemo morati dati novu izjavu, što nam preostaje", rekao je ministar uprave Arsen Bauk reporteru Telegram.hr Filipu Rauniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li spremni na reforme koje traži MOST?

"Mi ih već provodimo. Ono što MOST traži prilično je podudarnu sa strategijom razvoja javne uprave koju je Sabor donio tri mjeseca prije raspuštanja i to je ustvari bio naš program. Vjerujem da to Vlada ima snage provesti i ako su zaista za reforme radujem se budućoj suradnji", kazao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:05 U stožer koalicije Hrvatska raste stigli su Grčić, Mornar, Stazić i Matić.

Predrag Matić rekao je kako je tijekom izborne šutnje primio prijetnje te mu je pojačano osiguranje. "Godinu dana sam se čuvao teških izraza, nikada nisam rekao za njih da su šatoraši ali sada mi ekipa KGB ponovo prijeti. Ako su oni tako shvatili demokraciju, neka im bude - rekao je Matić. Rekao je da mu u porukama prijete da će ga ubiti prije ponedjeljka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mornar smatra da SDP "može ispuniti reforme koje MOST traži".

"Ono što smo radili i reforme koje smo provodili već su puno napravile. Vjerujemo da imamo komparativnu prednost pred HDZ-om (u kontekstu koalicije s MOST-om) vezano uz taj reformski dio. U HDZ-u postoji veliki otpor reformama", kazao je Mornar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po onome što sam u medijima čuo od ljudi iz MOST-a, ono što zagovaraju bliže je našoj politici koju proklamira HDZ", objasnio je Mornar reporteru Filipu Rauniću.

Predrag Matić je reporteru Miroslavu Filipoviću kazao kako je ovih dana ponovno dobio prijetnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:03 U SDP-ovom stožeru nalazi se i američki PR-savjetnik Alex Braun, kreator SDP-ovog izbornog imidža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:55 “Sve ono što MOST hoće, mi možemo potpisati”, kazao je Peđa Grbin.

19:45 Reporter Miroslav Filipović javlja kako je među dužnosnicima SDP-a primjetno zadovoljstvo. Iako je još rano već se rade kalkulacije i kombinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:10 Hajdaš Dončić ispratio je ankete uz blagi osmijeh, a nakon rezultata uslijedio je pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz svih anketa i prije se vidjelo da Milanović ima veću podršku od Karamarka. Građani nam vjeruju, očekujemo i bolje rezultate. Ovo će biti duga večer", kazao je Maras našem reporteru Filipu Rauniću.

O tome hoće li se razgovarati samo s Petrovom ili i s ostalima iz Mosta kazao je: "Nemoj te me to pitati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO ĆE VODITI HRVATSKU? /

Pratite SVE o parlamentarnim izborima uz najbolju online news ekipu!

Image
TKO ĆE VODITI HRVATSKU? /

Pratite SVE o parlamentarnim izborima uz najbolju online news ekipu!

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo