NASTAVAK SUĐENJA /

Mamić izletio iz sudnice: Modrićeva punica poništila iskaz koji je dala Uskoku

Svjedokinja Vesna Juraić je na sudu rekla kako se ne sjeća je li za ikog drugog, osim za Modrića, izrađivala račune i da je Uprava ovjerila svaki ugovor i fakturu

3.7.2017.
11:12
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Osijeku danas je nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću koji se na ročištu pojavio s novim braniteljskim timom. Jedna od najznačajnijih svjedokinja današnjeg suđenja je Vesna Juraić, voditeljica računovodstva u Dinamu koja se na toj funkciji nalazila od 1996. do 2009. godine. Jurajić je sve rijeđe dolazila na posao od 2008. do 2009. godine, a ona je ujedno i punica Luke Modrića.

Juraić je rekla kako je vlasnik Mamić Sport Agencya bio Zdravko Mamić te da je ona kratko vrijeme vodila knjigovodstvo za tu agenciju. O radu te agencije zna da se radilo o fakturama plaća zaposlenika, benzina, telefona, izvodima žiro računa, te da, dok je ona radila, nije vidjela da se igračima plaćala naknada, a ne sjeća se da se igračima kupovalo automobile. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Punica Luke Modrića promijenila iskaz na suđenju Mamiću: šef Dinama revoltiran napustio sudnicu

Image

Punica Luke Modrića promijenila iskaz na suđenju Mamiću: šef Dinama revoltiran napustio sudnicu

Juraić je rekla kako Luka Modrić nije plaćao porez sve dok nije ušao u sustav PDV-a, a tada je PDV plaćao sve dok je bio rezident Republike Hrvatske. Tvrdi kako je dokumentaciju plaćanja igračima dobivala iz tajništva kluba te da su igrači imali dvije opcije - da sami vode poslovne knjige ili da plaćaju porez po dobitku. Potonju opciju izabrao je Luka Modrić, kao i većina igrača, jer u tom slučaju klub plaća porez, a uplaćuje neto iznos na račun igraču. 

Juraić je na sudu rekla kako se ne sjeća je li za ikog drugog, osim za Modrića, izrađivala račune i da je Uprava ovjerila svaki ugovor i fakturu. "Dokumentacija temeljem koje sam radila račune su ugovori. Fakture dajem upravi, nakon odobravanja naplaćujem. U 4. mjesecu 2008. dobila sam 2 dokumenta: ugovor o transferu Luke Modrića u Tottenham i aneks ugovora o profesionalnom igranju. Ugovore mi je tajnica donjela istovremeno. Ja sam to proknjižila", rekla je Juraić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedokinji se pročitao iskaz kad je prvi put vidjela aneks u kojemu je rekla da Modrić treba dobiti 50% transfera, iz čega proizlazi da je Modrića vidjela u četvrtom mjesecu i na taj način poništila iskaz koji je dala Uskoku. 

Na pitanje da li je bilo vise dokumentacije osim ugovora i aneksa, Jurajić je prvo rekla ne, pa zatim da se ne sjeća. Zdravko Mamić se pritom ustao i rekao da je čuo kako je Jurajić rekla 'ne' te je pritom otišao iz sudnice. 

Suđenje je nastavljeno bez Zdravka Mamića, a optužba je Juraić predočila dokumentaciju temeljem koje se Modriću iz kluba isplaćivalo 50 posto. "Dokumentacija koja mi je od strane Uskoka predočena predstavlja dokumentaciju koji sam knjižila, ali sporazum o načinu isplate, ne sjećam se da sam ga vidjela", rekla je Juraić na sudu.

Uskok je našao prvi stavku ugovora gdje je prva rata od 4,5 milijuna funti trebala biti uplaćena na račun Dinama u 2008., a prva rata je uplaćena tek u kolovozu 2009., i to Luki Modriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema temeljnici 30.6.2008., Tottenham je Dinamu bio dužan isplatiti prvu ratu, dok je Dinamo Modriću morao platiti 15.8.2009. godine. Juraić je rekla kako ne zna zašto je obveza Dinama nastupila tek u kolovozu 2009. te da s Modrićem nije pričala o aneksu ugovora doga nije knjižila.

"Tada sam ga pitala ima li on na to pravo, a on mi je rekao da ima. Nisam ga pitala kada je potpisao aneks", rekla je Juraić. Tvrdi kako se knjigovodstvena dokumentacija od Modrića držala u registratoru u njegovu stanu kojeg je dala Uskoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom registratoru je bilo nekoliko ugovora, ali ne sjećam se kojih. Ne sjećam se je li aneks bio tamo", rekla je Juraić. Tvrdi kako je za građanski ugovor između Modrića i Mamića saznala tek iz novina te da nije znala na koji način je Modrić raspolagao s novcima iz građanskog ugovora.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo