Mamić se ispričao Srbima: 'Poštujem i cijenim Srbiju'

18.3.2013.
12:31
VOYO logo

''Želim se ispričati Srbima i objasniti da nisam htio vrijeđati srpski narod. Izuzetno poštujem vaše ljude. Nemam potrebu nikom se dodvoravati, ali stvarno je tako. Cijenim Srbe i ispričavam se svima koji su se možda pronašli u mojim riječima. Pa ja imam više prijatelja u Srbiji nego cijela hrvatska Vlada zajedno'', izjavio je Zdravko Mamić u razgovoru za beogradski tabloid Informer.

Mamić je rekao i da se nakon puštanja iz pritvora iste večeri vidio na jednom skupu s ''mnogo uglednih ljudi iz Srbije'', ali nije spominjao imena ''da im ne bi eventualno pravio problem''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Poručujem svim ljudima koji vole Srbiju da je poštujem i cijenim. Neka srpski narod bude miran, želim im svako dobro'', rekao je Mamić.

Na podsjećanje da su njegove izjave izazvale niz osuda u Hrvatskoj, Mamić je prokomentirao: ''Moj čin je apsolutno za osudu. To što sam izgovorio nije primjereno i takvim riječima nema mjesta u civiliziranoj komunikaciji.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se ispričao Jovanoviću

''Kajem se zbog načina na koji sam to rekao, ali ne i zbog suštine onog što sam rekao o Željku Jovanoviću. Čovjek je nepunih 15 mjeseci na toj funkciji, a ništa nije uradio nego samo osuđuje. On terorizira hrvatske sportaše, a najviše su na udaru Nogometni savez Hrvatske i Dinamo'', ocijenio je Mamić ustvrdivši da ga Jovanović vrijeđa otkad je došao na funkciju.

''Primjerice, rekao je da bi nogometnu močvaru u Hrvatskoj trebalo isušiti i očistiti komarce, navodeći i mene kao jednog komarca. Sad kad sam odlučio reagirati, nitko nije stao u moju obranu, nego sam završio u zatvoru. A ista ta Vlada nije ni prstom mrdnula kad su mene oslovljavali 'Mamiću, četniče''', rekao je izvršni predsjednik Dinama, ustvrdivši da ga navijači vrijeđaju i nazivaju četnikom zbog prijateljstva sa Srbima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo