POBJEDNICI DORE / 'Mama ŠČ' i Let 3 pobjednici na Dori! Stigli na traktoru, zajahali rakete, sad lete u Liverpool

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Konkurenciju su pomeli stihovima: 'Mama ljubila morona, Armagedon nona, mali podli psihopat, traktor, mama idem u rat...'

11.2.2023.
23:11
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Let 3 pobjednik je ovogodišnje Dore.

Večeras se 18. izvođača borilo za prestižnu nagradu Dore u opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Cvetković. Ista im u svibnju donosi put u Liverpool gdje će na Eurosongu 2023. braniti boje Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski predstavnici posljednji su put bili u finalu Eurosonga 2017. godine u Kijevu. Upravo tamo trebao se održati i ovogodišnji Eurosong, ali zbog rata u Ukrajini održat će se u Velikoj Britaniji.

Na ovogodišnjoj Dori nastupili su: Top of The Pop ft. Mario 5reković, Yogi, Boris Štok, Tajana Belina, Krešo I kisele kiše, Maja Grgić, Barbara Munjas, Đana, Patricia Gasparini, The Splitters, Hana Mašić, Damir Kedžo, Martha May, Detour, Meri Andraković, Let 3, Eni Jurišić, Harmonija disonance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
outfit u opatiji /

Kombinezon sa šljokicama, 'ŠČ' na kaputima LET3 i džungla na glavi

Image
outfit u opatiji /

Kombinezon sa šljokicama, 'ŠČ' na kaputima LET3 i džungla na glavi

Nedavno su, gostujući u RTL Direktu odlično predvidjeli svoju pobjedu i rekli: "Trendovi kad se pokrenu, onda ih je teško zaustaviti. Naš trend, nažalost, bojim se da ćemo ih pobijediti. Bojim se da nam netko smješta, kladioničarski lobij. Jesu li to sile, zavjere kozmičke, kao da nas guraju da pobijedimo. Ako pobijedimo na hrvatskom prvenstvu, morat ćemo i na europskom."

Da je i inspiracija za ovu antiratnu temu i kazališna predstava u Splitu "LizistRATa" gdje se obrađivala tema rata. "Tekstovi su bili iz Ilijade, raznih pisaca hrvatskih i stranih. To me inspiriralo za antiratnu pjesmu. Kako smo je napravili, ideja je bila da napravimo ratnu operu. Tako da je ta pjesma dio ratne opere. Glazba koja je dobrim dijelom nastala u predstavi", rekao je i Direktu Mrle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I danas je LET 3 za RTL Danas predvidio svoju pobjedu, "osim ako ne bude HDZ-ove sabotaže".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo