MALI STRADALI TALIJANI LIJEČENJE NASTAVLJAJU U RIMU: / Djevojčica se dobro oporavlja, a dječak još nije pri svijesti

Image
Foto: screenshot YouTube/Pixsell

Prijevoz za djecu planiran je za utorak ili srijedu, no točno vrijeme ovisit će o stanju malih Talijana

19.8.2019.
8:45
screenshot YouTube/Pixsell
VOYO logo

Maleni Talijani, dječak (5) i djevojčica (14) koji su stradali na brodu "Atlantia" uskoro napuštaju KBC Split i svoje liječenje nastavljaju u Rimu, u jednoj od najboljih pedijatrijskih bolnica u Italiji "Bambino Gesu", saznaje Večernji list. Oba djeteta otrovana su ugljikovim monoksidom, baš kao i ostatak Talijana s broda među kojima je i preminuli talijanski menadžer Eugenio Vinci.

Image
Foto: screenshot YouTube

Prijevoz za djecu planiran je za utorak ili srijedu, no točno vrijeme ovisit će o stanju malih Talijana. Djevojčica se dobro oporavlja od trovanja i prebačena je iz jedinice intenzivnog liječenja na odjel na kojem se liječi njezina majka. Nažalost, 5-godišnjak još uvijek nije dobro i nije došao k svijesti. Bruno Mancuso, jedan od talijanskih turista na brodu te ujedno gradonačelnik sicilijskog grada Sant'Agata di Militello kazao je Večernjem listu da je djevojčica dobro i da komunicira. Nadaju se da će se i dječak oporaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOKTORI O STANJU OTROVANE DJECE: /

'I dalje su životno ugroženi i na respiratoru, ovo je posljedica udisanja ugljičnog monoksida'

Image
DOKTORI O STANJU OTROVANE DJECE: /

'I dalje su životno ugroženi i na respiratoru, ovo je posljedica udisanja ugljičnog monoksida'

Tijelo Eugenija Vincija danas odlazi u Italiju, a uz dječaka je njegova polusestra

Mancuso i njegova supruga bili su također hospitalizirani zbog trovanja ugljikovim dioksidom na jedrilici "Atlantia", no u subotu navečer su još s jednim parom koji nije imao zdravstvenih tegoba vraćeni u Italiju. U KBC-u Split na liječenju se nalaze još majka djevojčice i partnerica nesretno preminulog Eugenija Vincija. Njoj su iz Italije braća priskočila u pomoć, a u uz 5-godišnjeg dječaka je njegova 26-godišnja polusestra, kći iz prvog Vincijeva braka. Osim što je uz malenog brata, djevojka obavlja i pripreme za današnji prijevoz očeva tijela u Italiji.

Image

30.06.2015., Split - Klinicki bolnicki centar Firule, hitan prijem. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Sva događanja u gradu Sant’Agata di Militello, odakle su svi stradali Talijani, otkazana su. Vlasnik broda i kapetan se brane sa slobode nakon privođenja i iznošenja svoje obrane u splitskom Općinskom državnom odvjetništvu. Obojica su izjavili da se ne osjećaju krivima kao i da su pružali prvu pomoć stradalima i da su jako potreseni nesretnim događajem. DORH je objavio da postoji osnovana sumnja da su u prostor strojarnice ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem zbog čijeg rada je došlo do istjecanja ugljikova monoksida. Zbog nusproizvoda izgaranja ne smije se koristiti u zatvorenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo