MALI HEROJI HRVATSKE: / Osvojili čak sedam medalja, no njihova prava pobjeda je ona protiv teških bolesti

Image

Sedam hrvatskih osnovnoškolaca sa Svjetskih sportskih igara "Djeca pobjednici" vratilo se sa čak sedam medalja iz raznih sportskih disciplina, no njihova životna pobjede daleko je važnija.

4.7.2016.
22:18
VOYO logo

Na sportskim igrama "Djeca pobjednici" natječu se djeca koja su pobijedila maligne bolesti. "Svi su oni pobjednici jer su dobili najvažniju utakmicu u svojem životu. Najbitnije je da nauče da nisu ništa manje vrijedni od vršnjaka", rekli su Jurica i Zadra Jurin, prenosi 24sata. Njihov sin Paško te Lovro Bašić, Karlo Dits, Toni Jakić Žamić, Petra Marošević, Bruno Rački i Petar Vidović vratili su se iz Moskve s pregršt medalja.

Image
ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA: /

Hoće li i ministar zdravstva danas nositi Zlatnu vrpcu?

Image
ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA: /

Hoće li i ministar zdravstva danas nositi Zlatnu vrpcu?

Na igrama je ove godine sudjelovalo 500 djece iz 16 zemalja, a natjecali su se u trčanju, šahu, stolnom tenisu, plivanju, nogometu i streljaštvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istinski heroji

http://video.adriaticmedia.hr/videos/jm6Kjuq3

Pašku je kao trogodišnjaku dijagnosticirana leukemija, a nakon višegodišnjeg liječenja bolest se potpuno povukla. Ovaj svestrani dječak koji ide u glazbenu školu i svira gitaru te se rekreativno bavi plivanjem vratio se s tri medalje - zlatnom iz plivanja, srebrnom iz trčanja i brončanom iz nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Paška, Toni je osvojio dvije zlatne medalje, u nogometu i stolnom nogometu te srebro u trčanju, a Petar brončanu medalju u nogometu.

Igre im mnogo znače

Put na igre financirala je udruga Krijesnica, a Zoran Cipek iz udruge zahvaljuje se na pomoći hrvatskom veleposlanstvu u Moskvi. "Ovakva natjecanja su dio rehabilitacijskog procesa koji djeci omogućuje da se ponovno izgrade iznutra i osnaže samopouzdanje", pojašnjava Cipek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da je djeci s malignim oboljenjima tijekom liječenja mnogo toga uskraćeno te su prisiljena propustiti nove vještine i znanja pa događanja poput Svjetskih sportskih igara neopisivo mnogo znače i djeci i njihovim obiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo