Na putu za Austriju / Malena Lorena Amidžić ponovno mora na operaciju: Čeljusti su opet srasle

Image

S Loreninim rastom i napretkom došlo je do kočenja desne strane čeljusti te ponovnog zarastanja

28.11.2018.
12:40
VOYO logo

Lorena Amidžić je prva djevojčica u Europi sa sraslim čeljustima. Nije mogla normalno jesti i primati tekućinu, a  hranila se preko sonde. Prošle godine u ovo vrijeme, Lorena je bila na operaciji koja je trajala 45 minuta i prošla je uspješno. U Hrvatskoj je nisu mogli operirati u tako ranoj dobi. 

No, malenoj Loreni čeljusti su opet srasle. Na putu su za Austriju, a sljedeća operacija joj je u petak ujutro. Sve troškove puta pokriva HZZO. Građani Hrvatske su Akcijom za Lorenin osmijeh sakupili 30.000 eura za operaciju, no nakon što je cijela priča izašla u javnost, oglasio se i HZZO koji je odobrio liječenje te platio sve troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od prošle godine, ovaj put Lorena će u Austriji s majkom morati provesti punih šest mjeseci na rehabilitaciji. Tijekom rehabilitacije, stručnjaci će s njom raditi redovite zahvate rastezanja čeljusti. 

"Otkako smo 1. prosinca prošle godine bili na operaciji, u nekoliko navrata bili smo na kontrolama gdje nam se ukazivalo na potrebu redovitih zahvata rastezanja čeljusti koji su vrlo bolni. Unatoč tome ipak je zajedno s Loreninim rastom i napretkom došlo i do kočenja desne strane čeljusti te ponovnog zarastanja. Liječnici nas uvjeravaju da ovaj put operacija neće biti toliko zahtjevna kao što je bila prva", kazala je Lorenina mama novinarima Glasa Slavonije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Unatoč svemu, Lorena je i dalje vesela beba, a njena mama kaže kako priča puno više nego što je pričao njen sedmogodišnji brat u toj dobi. Na ovu operaciju idu s puno manje straha jer su im liječnici rekli kako ovaj put operacija neće biti toliko zahtjevna kao što je bila prva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike