U gružu / Maknut će antene, umjesto njih čut će se dječji smijeh: Dubrovnik želi zgradu HEP-a pretvoriti u dječji vrtić

Image
Foto: Google Street View

Izmjenama GUP-a Grada Dubrovnika će izbrisati onu odredbu koja je uključena 2014. godine, a dozvolila je da se antene postavljaju ispod magistrale, izjavio je gradonačelnik Franković

3.10.2019.
10:00
Google Street View
VOYO logo

Gradonačelnik Mato Franković najavio je kako je u pregovorima s Hrvatskom elektroprivredom o kupnji njihove zgrade u Gružu gdje će prema najavi gradonačelnika biti dječji vrtić. Franković je istaknuo kako je to posebno važno jer će se time ukloniti sporne antene, a dodao je kako će u odredbi GUP-a predložiti zabranu postavljanja antena na području ispod magistrale, piše Dubrovački dnevnik

- Prošli tjedan bio sam u Zagrebu na radnim sastancima i između ostalog imao sam sastanak s Upravom HEP-a i dobre vijesti su da su oni svoje procedure započeli na osnovu pisma interesa Grada Dubrovnika. Tako je odlučeno od strane Uprave da oni navedenu zgradu u Gružu smatraju kako im nije prosperitetna što je jedan od koraka da se odluče prodati je - naznačio je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako HEP trenutno završava proces oko procjene zgrade koja će biti ponuđena Gradu Dubrovniku na otkup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nama je bitno što prije kupiti zgradu kako bi prvenstveno riješili one antene i uklonili ih i nakon toga bi išli u adapaciju uređenja prostora s namjenom za dječji vrtić - istaknuo je Franković osvrnuvši se na postavljanje antena na koje se građani žale zbog štetnih zračenja. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Izmjenama GUP-a Grada Dubrovnika će izbrisati onu odredbu koja je uključena 2014. godine, a dozvolila je da se antene postavljaju ispod magistrale. Inače, to nije  bilo dozvoljeno do 2014. godine i iza te godine je legalizirano i dozvoljeno. Mi ćemo to izbrisati i ukloniti mogućost da se na području stambenog življenja nalaze bilo kakve antene. Svi mi koristimo tehniku, ali sam uvjeren da postoje rješenja bez da se antene nalaze u zonama stambenih naselja - kazao je Franković koji je najavio realizaciju administrativnog dijela ovog projekta u prvoj polovici iduće godine, dok bi prema njegovim procjenama trebalo oko godinu dana za rekonstrukciju zgrade, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo