Maknite Luks, ne možemo raditi po zakonu zbog nje!

3.2.2012.
16:22
VOYO logo

Razrješenje je, navode, zatraženo "radi zaštite zakonitosti rada HRT-a, njegovih interesa, ugleda i poslovanja". Razlog?

"S. Luks Kalogjera, kao predsjednica Nadzornog odbora HRT-a svojim postupanjem opetovano krši zakone i druge propise, naročito one kojima se uređuje obavljanje djelatnosti HRT-a te takvim svojim postupanjem konstantno onemogućava zakonito, odgovorno i učinkovito poslovanje HRT-a te narušava poslovni ugled i interese HRT-a, kao javne ustanove", piše u priopćenju s Prisavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava HRT-a smatra kako su ispunjeni uvjeti iz Zakona o HRT-u za njezino razrješenje, budući da smatraju kako je Luks postupala protivno nizu akata: Odlukama NO HRT-a, Poslovniku o radu NO HRT-a, Poslovniku o radu PV i NO HRT-a, Statutu HRT-a, Zakonu o HRT-u, Zakonu o radu i Zakonu o suzbijanju diskriminacije!

Svoje odluke predstavljala kao odluke NO-a

"Konkretno, gđa Luks objavila je vlastite ocjene poslovnih odluka kao usuglašeni zaključak NO HRT-a. Time je narušila poslovni i profesionalni ugled HRT-a što je moglo imati nesagledive financijske posljedice za HRT", navode HRT-ovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako NO HRT-a nikada nije donio niti jednu odluku ili zaključak kojim bi utvrdio postojanje bilo kakvih propusta ili nepravilnosti u radu Uprave HRT-a, gđa Luks je samovoljno u više navrata u medijima govorila o navodnim propustima ili nepravilnostima u radu Uprave i time prekoračila Zakonom utvrđene ovlasti predsjednice NO HRT-a te povrijedila ugled i interese HRT-a, ističu. No, tu nije kraj.

"Gđa Luks je sjednice NO HRT-a sazivala i vodila protivno Poslovniku NO HRT-a i time onemogućavala ispunjenje Zakonom propisanih obveza NO HRT-a kao i poslovanje HRT-a u skladu sa zakonskim propisima. Konačno, predstavljajući Statut HRT-a u neovlaštenom nastupu pred Hrvatskim Saborom gđa Luks je iznijela osobni negativan stav o Statutu HRT-a koji je na zajedničkoj sjednici Programskog vijeća i NO HRT-a usvojen jednoglasno i bez primjedbi", obrazlaže Uprava HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo