Majke na porodiljnom dobile otkaze telefonom i poštom

Tri mlade majke na porodiljnom kao božićni 'dar' od svog poslodavca, prodajnog centra Baumax, dobile su otkaze, i to telefonom i poštom bez obrazloženja.

11.12.2009.
10:48
VOYO logo

Prodajni centar Baumax u Zadru u jednom danu otpustio je tri djelatnice, mlade majke na porodiljnom, koje doma još uvijek doje petomjesečne i šestomjesečne bebe.

Otkaze su dobile na gotovo bizaran način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivani Parić telefonski je javljeno da je ostala bez posla, Sandri Babac poštom je vraćena radna knjižica, koju je našla u sandučiću bez riječi popratnog obrazloženja, a na Tamaru Katić nadređeni je potrošio tri minute da joj usmeno kaže da više neće raditi, piše Slobodna Dalmacija.

Radile su u Baumaxu još kao trudnice, gdje im je naglašavano da se za svoja radna mjesta ne trebaju bojati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovna načela Baumaxa su kršćanski nazori, poštovanje čovjeka i kršćanske vrijednosti, što je istaknuto na internetskoj stranici ove tvrtke kao "Baumaxovo načelo", no Zadranke su otkaze ipak dobile, baš pred kršćanski blagdan.

"Ostavila sam stalno radno mjesto u Intersparu i došla 1. lipnja 2008. godine u Baumax, jer smo dogovorili plaću i ugovor. Tada sam imala dijete od godinu dana. Nisam znala da ću šest mjeseci provesti na obuci po cijeloj Hrvatskoj, ostavila sam dijete i obučavala se u Baumaxovim centrima u Varaždinu, Zagrebu, Splitu... Tako pola godine. Onda smo opremali Baumaxov centar u Zadru, zatrudnjela sam, ali nisam se žalila, opremala sam centar u kojem nije bilo ni struje ni vode, po cijele dane. Iako trudna, 'natukla' sam 280 prekovremenih sati", kazala je Ivana Parić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodila je u srpnju, treće dijete. Koristi "normalan" porodiljni dopust, no u utorak je dobila telefonski poziv s radnog mjesta.

"Bio je to moj šef Arsim Aliu, kratko je rekao da više neću raditi. Onda mi je još rekao da mi želi ugodne blagdane. To je bilo sve", kazala je Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve tri mlade majke, unatoč obećanjima o stalnom radnom mjestu, imale su ugovore na godinu dana, koji će uskoro isteći i za koje im je bilo jamčeno da će biti produženi.

Tamara Katić, diplomirana ekonomistica, kaže da je šef Aliu imao "stotinu izgovora" zašto iznenada otkaze daju upravo majkama s malom djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S trbuhom do zuba sam radila, do zadnjih snaga, jer sam im vjerovala. Osjećam se jadno, povrijeđeno i bojim se. Zapravo, još ne mogu vjerovati da mi je stigao ovakav predbožićni 'dar'", kazala je Tamara za Slobodnu Dalmaciju.

Prethodni članci:

arti-200911300037006 arti-200911290058006 arti-200911130555006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo