Vapaj žrtve sustava /

Majka djevojčice koju je pretukao otac, bivši specijalac, objavila fotke: 'Da...To je moja kći pretrpjela'

Image
Foto: Facebook

Majka djevojčice pozvala je sve očeve i majke te žrtve obiteljskog nasilja, ali i sustava da se okupe na Markovom trgu

19.2.2019.
11:48
Facebook
VOYO logo

Majka iz Zagreba čiju je kćer ovog vikenda pretukao bivši suprug i specijalac, objavila je vapaj očaja na svom Facebook profilu uz fotografije djevojčice koja je zbog ozljeda bila i hospitalizirana. 

U svojem statusu naglašava kako je sustav zakazao te nije zaštitio njezino dijete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ja odlučila da ga puste na uvjetni otpust, nisam ja odlučila da je zakon takav da mu ja nisam mogla zabraniti da dođe kući jer je kuća zajednička", napisala je među ostalim žena te pozvala na prosvjed/akciju i ostale roditelje koji su se našli u sličnoj situaciji kao i ona i koje sustav, kako tvrdi, nije zaštitio. 

Njezin status prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da....To je moja kćer pretrpjela. Moje srce je prestalo postojati kada sam vidjela svoju kćer u takvom stanju a to joj je napravio vlastiti otac Suad Fejzić koji ju je trebao štititi. Ne mogu njen pogled kad sam došla i vidjela ju izbrisati iz mozga i njene riječi "mama ja sam znala da ćeš doći" i "mama daj mi broj od uje, daj mi nazovi uju"... Ljudi, dijelite ovo i nemojte šutjeti nego urličite jer je to jedini način da zaštitimo svoju djecu. Sustav je zakazao, kompletan. Nisam ja odlučila da ga puste na uvjetni otpust, nisam ja odlučila da je zakon takav da mu ja nisam mogla zabraniti da dođe kući jer je kuća zajednička i nisam mogla izbaciti ga iz te iste kuće. Nisam ja odlučila da se moraju poštovati njegova "roditeljska prava". Nisam ja odlučila da ja ništa vezano za djecu bez njegovog pristanka ne mogu odobriti, osobne dokumente dobiti za djecu, potpisati suglasnost za izlete itd. 

Takav je zakon. Ali očito nije za sve isti. Nisam ja odlučila dobiti tumor. Nisam ja odlučila da moram na operaciju jer je bilo životno opasno.  

Ne znam još točno što, ali mi se vrti u glavi da se sve žrtve i svi očevi i majke okupe na Markovom trgu jer krajnje je vrijeme da se nešto promjeni. Danas je to moje dijete sutra može biti neko drugo dijete. Danas sam to ja sutra možeš biti ti. Pokrenimo se. Nemojmo komentirati nego izađimo na ulicu. Djeca imaju pravo na osmijeh i potrudimo se da im je taj osmijeh što duže na licu. Molim vas dijelite..."

Podsjetimo, majka je zbog operacije završila u bolnici te je njezin suprug, osuđivani nasilnik na uvjetnom otpustu, trebao biti s dvoje maloljetne djece. Djevojčicu je, međutim, pretukao, a majka je nekoliko puta zvala policiju i tražila pomoć. Tvrdi da su došli prekasno, a baka djevojčice rekla je da ju je otac tukao dva sata. Pokušala se spasiti bijegom kod susjeda, koji su također zvali policiju. 

Policija tvrdi da su na mjesto događaja došli za 14 minuta od poziva te da im majka nije znala točno reći gdje je njezin bivši suprug. Svladan je uz mjere prisile te prevezen u psihijatrijsku bolnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo