'Propisi su propisi, ali...' /

Majka djeteta s autizmom zbog incidenata uputila pismo ZET-u: 'Kontrolor Mile je idiot, ali i heroj'

Image
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Koristeći opise događaja tijekom vožnji zagrebačkim tramvajima majka želi upozoriti na probleme s kojima se suočavaju roditelji djece s autizmom

8.3.2018.
16:05
Željko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Korisnica Facebooka pod imenom Nat Alie uputila je ZET-u pismo "vrlo bujnih, nemirnih i stresnih emocija" zbog događaja koje su zadesile nju i njezino dijete, koje boluje od autizma, tijekom vožnji zagrebačkim tramvajima. 

Napisala je tako niz situacija s kontrolorima karata. Iako su ona i njezin sin imali kartu, u jednoj situaciji dogodilo se da je karta istekla pokoju minutu nakon ulaska kontrola u tramvaj. Za potrebe pisma majka je kontrolora prozvala "Mile".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I tako on svojim uređajem otkrije da mi je istekla karta, a ja kažem da smo čekali drugi tramvaj ( nisam se snašla ), a on, zvat ćemo ga MILE - po gradonačelniku, da njemu dolazi vozni red i on zna sve...kad koji tramvaj kasni...i gledam ja njega u čudu, divim mu se, on je moj heroj", jedna je od situacija koju navodi. Ali s obzirom da je izbacio majku i dijete s autizmom iz tramvaja, priča ima i drugu stranu.

"Filip vrišti, a Mile ne odustaje...mislim da sam mu rekla da je IDIOT. Stojim iza toga šta sam rekla. Deklarirano tvrdim da je idiot i nije mi žao. Rekla sam mu i da ga treba biti sram što se iskaljuje i diže invalidno dijete i tjera nas van. Ali nije on shvatio, nego mi je zaprijetio kamerama. Rekla sam mu da i policiju zove. On se sav uskomešao, svidjela mu se ta ideja, rekao je da bude...i nestao. Iskreno, taj tren me za ništa i nikoga nije bilo briga...kad pored sebe imate dijete koje je stalno uznemireno i morate paziti da se ne ozljedi, jer nema osjećaj o prostoru i svom tijelu, ne možete komunicirati s njim, jer vas ne razumije...taj tren ne možete komunicirati niti s drugim ljudima i puno puta odreagirate burno...", objavila je korisnica Facebooka Nat Alie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na propise, Mile je mogao biti humaniji i saslušati. Nismo svi pokvarenjaci, lopovi i lažljivci. Neki od nas jednostavno nemaju zlu namjeru. Tako ispadne slučajno. Svaka njemu čast na obavljenom poslu i ja mu od srca želim puno poslovnih uspjeha u budućnosti. Ali je idiot", zaključuje.

Čitav Facebook status korisnice Nat Alie pročitajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo