M. Mlinarić: Čobanković mi je rekao da će me razje..ti!

'Prvo me pitao jesam li ja toliko hrabar da govorim tako... Pokušao sam ga smiriti, ali nije išlo. Rekao mi je zatim da će nas razje..t' i da će mene osobno razje..

19.8.2011.
18:08
VOYO logo

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka prijavio je ministra poljoprivrede Petra Čobankovića policiji zbog prijetnje, koja se, kako kaže, zbila telefonskim putem u četvrtak ujutro.

Ministar, odnosno potpredsjednik Vlade, tvrdi Mato Mlinarić, razljutio se zbog konferencije za medije koju je NHS održao dan ranije, a na kojoj je kazao da je čuo kako Čobanković misli da je ovaj malouman. Nazvao ga je i vikao na njega, bio je vrlo uzbuđen, priča predsjednik NHS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo me pitao jesam li ja toliko hrabar da govorim tako. Kazao je i da iza svega što radim stoji Hrvatska poljoprivredna komora, odnosno Vladimir Novotny i Darko Grivičić te da će im ukinuti sredstva iz proračuna. O tome je, koliko sam doznao, bilo govora i na užem kabinetu Vlade u četvrtak ujutro. Pokušao sam ga smiriti, ali nije išlo. Rekao mi je zatim da će nas razje..t' i da će mene osobno razje..t'", kaže nam Mlinarić.

Ministra je, kaže, maloumnim nazvao zato što je kazao isto za seljake, ali i zato što misli da je maloumno ne isplatiti poticaje koje je ranije obećao da će sjesti na račune seljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci u Garešnici, gdje je prijavio prijetnju, su ga "malo čudno gledali" kada je rekao ime potpredsjednika Vlade, međutim, napravili su zapisnik o pozivu koji je primio.

"A što ja znam što mi se može dogoditi i što znači da će me razje..t'? Imao sam već razna podmetanja i ne znam na što je Čobanković spreman, jer da vama potpredsjednik Vlade kaže tako nešto, a svjesni ste koliku moć ima, zar ga ne biste prijavili?", kaže Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da prije nikada nije imao slično iskustvo s Čobankovićem i da "inače protiv njega kao čovjeka ne može ništa reći", no da je politika Vlade u kojoj sjedi prema poljoprivredi neprihvatljiva.

Petar Čobanković je putem odjela za odnose s javnošću svog ministarstva poručio da odbacuje Mlinarićeve navode kao neistinte. 'Zvuči li vam to kao izbor riječi kojima bi se poslužio Petar Čobanković? Vjerujete li njemu ili čovjeku koji je pravomoćno osuđen zbog krađe potpisa i krivotvorenja dokumenata?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će se, naravno, odazvati policiji ukoliko ga pozovu na obavijesni razgovor budući da on poštuje zakone i institucije ove države.

Vezani članci:

arti-201107071072006 arti-201101280603006 arti-201107220317006 arti-201103100040006 arti-201002190704006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo