Luka Bebić otkriva: Vratit će se Ivo

Iako kaže da se Ivo Sanader nije izjasnio o svom mogućem povratku u politiku, predsjednik Sabora Luka Bebić kaže da smatra 'da političar njegovog kalibra' ne može ostati dugo izvan politike.

9.6.2010.
12:38
VOYO logo

"Ivo Sanader neće praviti probleme HDZ-u i Vladi, to mi je rekao. Želi da se stabilizira situacija i mislim da je to korektno od njega. Hoće li se jednoga dana vratiti u politiku i kada, to ne znam", kazao je predsjednik Sabora Luka Bebić u opširnom, životnom intervjuu koji je dao tjedniku Globus, u kojem je progovorio o HDZ-u, Sanaderu i svom najavljenom odlasku iz političkog života.

Bebić je kazao i kako se još uvijek nalazi sa Sanaderom, i to ne taji, a osim o politici, razgovaraju i o maslinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo, odlučio je ići u maslinarstvo, posadit će masline. Mislim da je dovoljno kvalificiran za to... Ne može početi sadnju prije jeseni, ali razgovaramo o maslinama, zamišljamo kako će izgledati maslinik, koje ćemo sorte izabrati", otkrio je Bebić za Globus.

Na pitanje pričaju li on i Sanader viceve, Barba Luka je odgovorio potvrdno, ali nije mogao prepričati nijedan vic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali naš je humor poseban, to su naši domaći vicevi koji drugima često nisu smiješni. Možda bi vam bili i malo glupasti da ih ispričam", kazao je Bebić.

Budući da se u posljednje vrijeme mnogo pisalo o njegovoj poeziji i ljubavi prema literaturi, Bebić je otkrio i kako svaku večer prije spavanja čita. Najviše voli Jesenjina i Lorcu, dvaput je pročitao roman Šogun kako bi otkrio put prema nirvani, a trenutačno čita pisca Petra Gudelja. Jako mu se svidjela Gudeljova pjesma Umro je Mata Nogalo i Pile Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li sam napisati knjigu poezije, Bebić kaže: "Pa gdje ću poeziju pisati u ovim godinama?"

Za kraj je Barba Luka otkrio i kako mu je najljepše u životu bilo kad je imao 15, 16 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najljepše je doba kad čovjek ima iluzije. Meni smeta kad se djecu i mlade tjera da gube iluzije. Neka ih imaju, to obogaćuje čovjeka, jača vjeru u budućnost. Možda će se kasnije i razočarati, ali zašto im unaprijed anticipirati razočaranje."

Prethodni članci:

arti-201005140683006 arti-201005240302006 arti-201006060034006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo