LUDNICA OD VREMENA: / Stižu obilne kiše i bujične poplave, divlje temperature, južina... A onda drastična promjena!

Image

Nekoliko dana uživali smo u stabilnom vremenu, no već danas se približava prostrani ciklonalni sustav sa zapada.

5.11.2016.
9:59
VOYO logo

Zbog ciklone će kiše biti po cijeloj zapadnoj i srednjoj Europi, dok će na sjeveru i sjeveroistoku biti i snijega. Povoljnije, većinom sunčano te vrlo toplo bit će samo na istočnom Sredozemlju.

Nakon povlačenja jutarnje magle, u Slavoniji i Baranji bit će sunčanih razdoblja, no bit će sve oblačnije. Pri kraju dana ponegdje bi moglo biti kiše ili pljuskova. Temperatura će ujutro još biti razmjerno niska, od 1 do 3, dok se popodne očekuje toplije, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilne kiše i bujične poplave

Središnja Hrvatska ujutro će uživati u suncu, no već sredinom dana stiže naoblaka s kišom. Puhat će povremeno umjeren južni i jugozapadni vjetar. Jutro hladno uz temperaturu od 0 do 3, dok će danju biti oko 15 stupnjeva.

Obilna kiša pogodit će Jadran i Gorski kotar pa su moguće i bujične poplave. U gorju će puhati povremeno umjeren jugozapadnjak, a na moru umjereno i jako jugo i južni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji promjenljivo, ponegdje još sa sunčanim razdobljima, no uz porast naoblake posvuda je moguća i kiša, osobito poslijepodne. Puhat će umjereno, ponegdje i jako jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 5 do 7, uz obalu od 11 do 14, a dnevna većinom od 15 do 20 stupnjeva.

Slično će osjetiti i južna Hrvatska, gdje će ujutro biti sunčanije, no zatim stiže više oblaka te mjestimična kiša. Uz umjereno jugo i južni vjetar dnevna će temperatura biti malo viša od jučerašnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Skače temperatura

Naviknite se na kišu, jer ona će sljedećih dana biti svakodnevna pojava. Obilna kiša pogodit će Gorski kotar, a u nedjelju će jugo postati još jače pa će temperatura skočiti iznad 15 stupnjeva, u Slavoniji i Baranji čak do 20. U ponedjeljak će osvježiti pa će u utorak u gorju biti snijega.

Jugo će na Jadranu biti olujan, a posvuda će biti kiše, ponegdje i obilnih pljuskova s grmljavinom. Osobito se to očekuje u nedjelju te u utorak. Na taj dan krenut će i bura s kojom ponovno dolazi svježije vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Naglo će porasti vodostaj, zbog obilne kiše koja se očekuje na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Očekuju se bujične poplave. Od nedjelje se očekuje i nagli porast vodostaja Kupe i njezinih pritoka pri čemu se, prema hidrološkom modelu, maksimalni vodostaji Korane i Kupe u Karlovcu očekuju u ponedjeljak.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo