LOVRINOVIĆ UMIRUJE SINDIKATE: / "Vlada neće biti proturadnička, nećemo rezati plaće"

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
30.12.2015.
19:09
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Lovrinović je u razgovoru za N1 televiziju također kazao kako su uvjereni da će tijekom iduće godine "napraviti poboljšanja vezano uz javni dug".

"Ostaje za vjerovati onom što je rekao Lalovac. On je ozbiljan čovjek i odigrao je veliku ulogu u rješavanju problema oko švicarskog franka. Treba najprije vidjeti u čemu su problemi. Deficit treba smanjiti. Najveći problem su kamate na javni dug koje iznose 13 milijardi kuna godišnje - to je rak rana. Treba poduzimati sve mjere, a fokus će biti na povećanju prihodovne strane proračuna", kazao je Lovrinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ćemo socijalno osjetljivi"

Na pitanje što će rezati kazao je da se na rashodovnoj strani "nema što puno rezati".

Image
BEZ PETROVA: /

Orešković se danas sastaje s Karamarkom

Image
BEZ PETROVA: /

Orešković se danas sastaje s Karamarkom

"Kad su u pitanju plaće to nećemo rezati, ali kad je riječ o upravi, općine, županije - to samo po sebi govori da će racionalizacija tog segmenta donijeti uštede. Ja želim demantirati i umiriti sindikate da ova vlada neće biti proturadnička vlada. Bit ćemo socijalno osjetljivi", objasnio je Lovrinović za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrinović je objasnio kako nisu "bahati i gramzivi" te da će se za ministarstva boriti "shodno postotku i udjelu zastupnika u kolaču".

"Želimo disciplinirati sve"

Lovrinović je gostovao i na RTL-u gdje je kazao kako su spremni na smanjenje plaća zastupnicima u Saboru. Kazao je kako će fokus biti na to da ako saborski zastupnici ne dolaze da će se od plaće odbiti 50 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi želimo disciplinirati sve. Kad govorimo o plaćama, nitko ne postavlja pitanje zašto guverner ima plaću 35.000 kuna, premijer 20.000", rekao je Lovrinović i dodao da bi guverneru HBN-a rezao plaću.

Na pitanje želi li na čelo HNB-a kazao je: "Nismo o ničemu konkretno razgovarali, te stvari ostavljamo za sljedeći tjedan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je govora bilo o kanadskom modelu zdravstva pa su Lovrinovića pitali da objasni o čemu se točno radi.

"U razgovoru u kojem smo se trebali bolje upoznati gdin. Orešković i ja - netko je pitao kako tamo funkcionira zdravstveni sustav i on ga je opisivao te rekao da je značajno socijalniji i osjetljiviji u odnosu na američki te da bi se samo neki segmenti toga sustava mogli prenijeti u Hrvatsku. To su neki mediji prenijeli kao da on hoće uvesti kanadski sustav ovdje. To nije točno", izjavio je za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo