povratak u klupe? / Lovrić za RTL: 'Vjerujem da će se učenici od petog do osmog razreda u ponedjeljak vratiti u školske klupe'

Image
Foto: RTL

Nastava traje za niže razrede i maturante u većini županija

15.4.2021.
18:30
RTL
VOYO logo

Što će biti s nastavom idući tjedan? Za Nacionalni stožer logično je da se škola odvija po modelu C, odnosno - na daljinu. Ipak, u Zagrebu priželjkuju da se u klupe vrate učenici od 5. do 8. razreda, dok bi srednjoškolci ostali kod kuće. U međuvremenu, nastava traje za niže razrede i maturante u većini županija. Konačna odluka na zahtjev lokalnih stožera se čeka. Kao i obično, učenici i roditelji petkom doznaju što ih čeka od ponedjeljka.

U Zagrebu je zaraženo 189 učenika i 130 djelatnika. Planira se povratak u škole od ponedeljka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ujutro će zagrebački Stožer donijeti konačnu odluku. Ja očekujem da će potvrditi prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje da se učenici od petog do osmog razreda u ponedeljak vratiti u školske klupe'', rekao je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Image
TEŽAK ŽIVOT /

Kako napreduje obnova škola na potresom pogođenoj Banovini? Iz njih se već ispisalo 163 učenika

Image
TEŽAK ŽIVOT /

Kako napreduje obnova škola na potresom pogođenoj Banovini? Iz njih se već ispisalo 163 učenika

Lovrić podsjeća da se epidemiološka situacija svakodnevno prati. Jedino što bi moglo izazvati promjenu je dramatična promjena stanja, u što Lovrić ne vjeruje da će se dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U Zagrebu je danas 59 manje zaraženih nego prošlog četvrtka kad smo donijeli odluku da ćemo ovaj tjedan još odgoditi  povratak u školske klupe za dio učenika. Ne rastu brojke. Rekao bi da stagniraju zadnjih tjedan dana'', rekao je Lovrić. 

Dogovor je svakodnevno praćenje i ako se situacija pogorša može se u roku od nekoliko sati prijeći na C model. Zadnji put kada je Zagreb u potpunosti prešao na C model ta odluka bila donesena 11. prosinca 2020. godine i tada je bilo zaraženo 1000 učenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Treba pratiti kretanje u općoj populaciji. Ono što se događa proteklih tjedana je da pada broj zaraženih učenika. Mi smo na brojci gotovo 70 manjoj nego početkom tjedna. Raste broj zaraženih u općoj populaciji, a pada broj zaraženih učenika. I to kod onih koji svakodnevno idu u školu'', napominje Lovrić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo