svi kanaderi u zraku / Lokaliziran požar kod Šibenika, i dalje gori kod Biograda na Moru, na Braču i kod Metkovića

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Požar je u jednom trenutku ozbiljno zaprijetio kućama u naselju Danilo, no vatrogasci su ih uspjeli obraniti

3.8.2016.
19:36
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Požar koji je u srijedu poslijepodne buknuo u blizini industrijske zone Podi u zaleđu Šibenika lokaliziran je oko 18.30 sati, doznaje se iz Centra 112.

Izgorjelo je oko 30 hektara, uglavnom niskog raslinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu je bilo 45 vatrogasaca, a gašenje su pomagale i zračne snage, dva kanadera i tri air tractora, koji su uspjeli spriječiti širenje požara koji je u jednom trenutku ozbiljno zaprijetio kućama u naselju Danilo pored Šibenika. Objekti su spašeni, a vatra ubrzo stavljena pod kontrolu.

Lokaliziran je i požar koji je ujutro buknuo kod Perkovića, a gori još uvijek na području Rasline. Kolika je opožarena površina još nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Požar koji je u srijedu buknuo kod Šibenika u jednom se trenutku opasno približio kućama

Image

Požar koji je u srijedu buknuo kod Šibenika u jednom se trenutku opasno približio kućama

Iz MORH-a je, pak, priopćeno da su u poslijepodnevnim satima protupožarni zrakoplovi iz vojne baze u Zemuniku angažirani na dva nova požara te da požare trenutno gasi ukupno osam zrakoplova.

"Na požaru većih razmjera u Crvenoj luci kod Biograda na Moru djeluju dva Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 dok je na požar Vidova gora na Braču upućen jedan Airtractor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji požar kod Danila je ugašen, dok kod Metkovića i dalje djeluju dva Canadaira tako da je u ovom trenutku angažirano ukupno osam protupožarnih aviona u gašenju požara", priopćio je MORH.

Od početka protupožarne sezone krajem lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane sudjelovale su u gašenju 54 požarišta, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo