Ljuština se ispisao iz SDP-a, Bandić častio u restoranu

Duško Ljuština, esdepeovac od osnutka stranke i dugogodišnji suradnik Milana Bandića, u petak je poslao SDP-u pismo o izlasku iz stranke, u kojoj je od 1966. godine.

15.1.2010.
21:31
VOYO logo

Duško Ljuština je kao Bandićev suradnik obnašao dužnost šefa Ureda za sport, kulturu i obrazovanje, a bio je i direktor Bandićeva izbornog stožera. Zahtjev za ispisivanjem je poslao uoči sjednice SDP-ova Predsjedništva, od kojeg se očekivalo da napravi kriterije za sutrašnje odluke Glavnog odbora o izbacivanju iz stranke onih koji su se oglušili o stranačku direktivu o pomaganju Ivi Josipoviću u kampanji i odlučili svoju podršku dati neovisnom Milanu Bandiću, piše Večernji list.

Ispisivanje je zatražio i Kristijan Kapović, načelnik Vira, koji već treći mandat vlada SDP-om na tom otoku, a prije njega to su učinili i Mato Gavran i saborski zastupnik Ivica Pančić. Nakon Bandićeva poraza iz stranke su izišli i Zvonimir Šostar, pročelnik Ureda za zdravstvo te Slavko Kojić, pročelnik za financije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku Glavnog odbora SDP-a, koji će se održati u subotu, očekuje se da još neki esdepeovci poput zamjenice gradonačelnika Jelene Pavičić-Vukičević budu isključeni. Time će se prorijediti članovi GO SDP-a jer su svi koji su otišli bili članovi tog tijela izabrani na zadnjoj SDP-ovoj konvenciji.

Bandićevci se gostili na zagrebačkom Velesajmu

Inače, Milan Bandić i njegovi suradnici i aktivisti iz njegovog stožera cijeli su se petak poslijepodne gostili u restoranu Gastro Globus na zagrebačkom Velesajmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do službenih izjava net.hr nije uspio doći, no saznaje se da je Bandić poručio kako će za tri do četiri tjedna obavijestiti javnost o svojim budućim planovima. Riječ 'stranka', rekao je jedan sugovornik za net.hr, nije se spominjala na spomenutom ručku. Povod za gošćenje je, kaže, Bandićeva želja da zahvali svima koji su sudjelovali u njegovoj kampanji.

Prethodni članci:

arti-201001150292006 arti-201001150331006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo