'GLASNO JE BLEJALO' / Ljudi ostali u šoku na ulici: Tip ostavio živo janje u autu! Ponio ga iz Hrvatske na put u Njemačku, pazite gdje ga je smjestio

Image
Foto: Policija Salzburg

Zbog obiteljske ljubavi prema životinjama, odlučio je nakon posjeta Salzburgu ponijeti janje kući i dalje ga uzgajati na svom farmi

20.8.2023.
16:36
Policija Salzburg
VOYO logo

Nećete vjerovati, ali u jednom vozilu parkiranom u ulici Schwarzstraße u Salzburgu, uočeno je živo janje. Prema riječima svjedoka, janje je glasno blejalo, javlja Super Radio Munchen.

Policajci su odmah nakon dojave ustanovili da se u automobilu s njemačkim registracijskim tablicama nalazi janje, pri čemu su, srećom, vlasnici ostavili otvoren prozor na stražnjem sjedalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imalo je improvizirano sklonište od kartona, pokrivača i malo sijena, a za nadzor je bila zadužena konobarica iz obližnjeg lokala dok su vlasnici bili odsutni na lutkarskoj predstavi.

Rođeno u Hrvatskoj

Policajci su potom ustanovili da je 49-godišnji Nijemac dobio janje po imenu “Chili”, koje je bilo rođeno 7. srpnja u Hrvatskoj. Zbog obiteljske ljubavi prema životinjama, odlučio je nakon posjeta Salzburgu ponijeti janje kući i dalje ga uzgajati na svom farmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prijevoza, janje je uvijek bilo smješteno između djece i držano zbog sigurnosti tijekom vožnje. Veterinarska inspekcija i veterinar županije ukazali su na nepoštivanje propisa o transportu životinja i karanteni, zbog čega je janje “Chili” prepušteno u ruke organizacije za zaštitu životinja radi potrebnih veterinarskih pregleda i četverotjedne karantene.

Cijeli slučaj je prijavljen nadležnim vlastima. Očekuje se da će 49-godišnjak, nakon dobivanja povoljnih rezultata pregleda i isteka karantenskog razdoblja, moći preuzeti janje “Chili” iz organizacije za zaštitu životinja i stručno ga transportirati natrag u Berlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo