ŠVICARAC KOJI IMA KUĆU NA VIRU U STRAHU ZA ŽIVOT: / 'Ma kakva četnička zastava, moj sin je obožavatelj Pirata s Kariba!'

Image
8.8.2016.
9:43
VOYO logo

"Ma kakva četnička zastava, to je zastava Pirata s Kariba. Moj sin koji je dolazio na odmor iz Švicarske veliki je obožavatelj Johnnyja Deppa i njegovih karipskih gusara iz filma Pirati s Kariba, pa sam ga htio dodatno obradovati njegovom omiljenom temom. Gusarska zastava je kupljena prošle godine na štandu u Zadru u blizini crkve Svetog Donata", rekao je 54-godišnji švicarski državljanin, koji proživljava pravu dramu otkako je na Dan Oluje prijavljen da je na krov svoje kuće na otoku Viru izvjesio "četničku" crnu zastavu sa lubanjom i prekriženim kostima.

'Strah me je da će mi netko baciti bombu na kuću'

Dok on tvrdi da je riječ o dječjoj gusarskoj zastavi, na Viru ga sada nazivaju četnikom, te se počeo bojati za svoj život i sigurnost svoje obitelji. Zastavu je, kaže, izvjesio još 8. srpnja no tada, dodaje, nikome nije smetala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve do dana Oluje nitko od susjeda se nije požalio da mu zastava smeta, inače bih je odmah uklonio. Situacija je sada vrlo ozbiljna, na Viru me sada nazivaju četnikom i bojim se za svoj život. Strah me je da će mi netko baciti bombu na kuću ili da će me netko ubiti na ulici. Ja sam švicarski državljanin, ali sam isto tako hrvatski državljanin katoličke vjere", rekao je šokirani 54-godišnjak koji je nakon posjeta policije zastavu skinuo.

Nije mu bila namjera nikoga povrijediti

"Policajci su mi objasnili o čemu se radi i ja sam zastavu odmah skinuo. Nije mi palo na pamet da bi do ovoga moglo doći. Htio bi naglasiti da mi nije bila namjera nikoga na nacionalnoj, političkoj ili vjerskoj osnovi povrijediti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon intervencije i očevida, policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog zbog isticanja nepoćudnog simbola kazavši kako je to simbol pod kojim su pripadnici četničke paravojske ušli u Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo