LJETI MNOGI VOZE BOSI, U NATIKAČAMA ILI JAPANKAMA: / Kažnjava li policija takvu vožnju? Imamo odgovor

Image

Preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti

13.6.2019.
15:33
VOYO logo

Mnogi vozači sjedaju u auto u natikačama, japankama ili bosi čime ugrožavaju svoju sigurnost ili drugih sudionika u prometu, piše eMeđimurje. Jesu li predviđene sankcije ili nisu za tu "vrstu" vožnje, novinari su poslali upit PU međimurskoj. Odgovor je kratak: ne kažnjava se!

"Propisom kojim se direktno i posebno uređuje sigurnost u cestovnom prometu („lex specialis“), konkretno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zakonodavac nije predvidio sankcije za vozače koji bi bosi, u japankama, natikačama, klompama, cipelama s visokom petom ili nekoj drugoj neadekvatnoj obući, upravljali motornim vozilima. Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom. Upravljanje neadekvatnom obućom potencijalno je rizično, kako za samog vozača, pa tako i za ostale sudionike u cestovnom prometu", stoji u odgovoru Radovana Gačala, glasnogovornika međimurske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Iz policije naglašavaju da svaki od sudionika u cestovnom prometu svojim primjerenim ponašanjem, poštivanjem prometne kulture, pojedinačno doprinosi podizanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu pa se stoga, potrebno pridržavati svih propisanih, pa tako i preporučenih uvjeta za sigurnu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo