Splitska radost ili tuga / Lino Červar za Vijesti.hr: 'Ako ne možemo igrati u Splitu, neka igramo u jednoj od zemalja iseljenih hrvatskih građana'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Mi smo jedna od rijetkih reprezentacija koja je nastupala i bila prihvaćena od cijelog juga Hrvatske, ponosni smo na trenutke ushićenja koje nam je Split podario', između ostalog kazao je izbronik Lino Červar u izjavi za naš portal

20.11.2017.
18:18
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Gotovo tradicionalne hrvatske muke po dvoranama kada je riječ o organizaciji rukometnih prvenstava ovaj su put izašle na vidjelo problemom u potpisivanju ugovora između Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Splita. Financijska pitanja Spaladium Arene već su dugo na površini, Grad uvjerava da će probleme riješiti, ali ne želeći ceh podmiriti iz proračuna.

Koliko je Split važan za hrvatski rukomet podsjetio je izbornik Lino Červar u izjavi za naš portal. "Mi smo jedna od rijetkih reprezentacija koja je nastupala i bila prihvaćena od cijelog juga Hrvatske. Ponosni smo na one trenutke ushićenja koje nam je podario Split, grad sporta, metropola Dalmacije", kazao nam je Červar, koji je jasno poručio što misli o problemima u organizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ne možemo igrati u hrvatskom gradu Splitu kao dvostruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak i kao najtrofejnija hrvatska reprezentacija, dakle u našoj zemlji, onda nek' igramo u jednoj od zemalja iseljenih hrvatskih građana", ističe izbornik, kojeg smo "ulovili" nakon što je sletio u Skoplje, gdje vodi Metalurg.

U Spaladium Areni Kauboji su na hrvatskom svjetskom prvenstvu 2009. odigrali pet utakmica u skupini ostvarivši pobjedu u svih pet, uključujući ponižavanje Španjolske s +10). Bilo je to izvanredno ishodište za drugi dio prvenstva, koji je Hrvatska odigrala također sjajno - no ne i u finalu, gdje je Francuska odnijela zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska dvorana i tada je uzrokovala probleme. Do poteškoća je došlo već u izgradnji, a tijekom prve utakmice navedenog prvenstva urušio se dio tribine.

HRS je, podsjetimo, s obzirom na rok koji mu je zadala europska federacija, slao požurnicu Gradu kako bi u roku potpisali ugovor. Zauzvrat nisu dobili ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme istječe, gradonačelnik uvjerava da će problemi biti riješeni, pa će Split vjerojatno ugostiti hrvatsku skupinu na Euru, ali pitanje je po kojoj cijeni iz gradskog proračuna. Jer o održivom poslovanju mnogih arena izgrađenih za Svjetsko prvenstvo 2009. i dalje, očigledno, nitko ne brine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo