Linic prihvatio Milanovicevu odluku i objasnio zasto je nece komentirati

Smijenjeni ministar financija Slavko Linic odrzao je nekoliko sati nakon objave vijesti o njegovoj smjeni izvanrednu konferenciju za novinare.

6.5.2014.
13:44
VOYO logo

Prihvatio je odluku premijera i zahvalio se svim suradnicima u Ministarstvu.

"To je odluka predsjednika Vlade i ja ju prihvacam. Svojoj stranci kojoj pripadam vise od 20 godina, puno sam dao u stvaranju te stranke i ne zelim svojim izjavama ni na koji nacin ugroziti sanse na izborima za EU parlament", porucio je Linic, dodavsi da ce o svemu ostalome govoriti nakon 25. svibnja. O aferi Spacva rekao je tek da je sva dokumentacija objavljena na stranicama Ministarstva financija. Svom nasljedniku Borisu Lalovcu pozelio je puno uspjeha te mu pozelio rezultate koji ce zivot u Hrvatskoj uciniti laksim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Ne namjeravam ulaziti u bilo kakve polemike oko tog predmeta", istaknuto je Linic u izjavi.

Otklonio je mogucnost odgovaranja na novinarska pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, bivsi ministar financija Slavko Linic sesti je ministar koji je napustio Vladu Zorana Milanovica otkad ju je prije dvije i pol godine potvrdio Hrvatski sabor, ali je prvi kojeg je smijenio premijer, za razliku od ostalih koji su sami podnijeli ostavke ili otisli na druge duznosti.

Liniceva smjena "visila je u zraku" nakon teksta u Jutarnjem listu vezanog uz predstecajnu nagodbu o vinkovackoj Spacvi, a premijer je danas objavio da ga je smijenio. Napetosti na relaciji Milanovica i Linica izbile su na povrsinu pocetkom godine, sa slucajem Liniceva pomocnika Branka Segona, a kulminirale nedavnom ostavkom ravnateljice Porezne uprave Nade Cavlovic Smiljanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi otisao Komadina

Prva Milanoviceva ministarska postava dozivjela je promjene svega stotinjak dana nakon imenovanja, kada je u travnju 2012. prvi ostavku na duznost podnio tadasnji ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina koji je taj potez obrazlozio narusenim zdravljem.

U lipnju iste godine ostavku je podnijela i ministrica zastite okolisa i prirode Mirela Holy koja je u pismu premijeru tada navela da ostavku podnosi jer je nepromisljenim e-mailom predsjedniku Uprave HZ Holdinga nanijela politicku stetu Vladi. Milanovic je tada porucio da mu je zao zbog ostavke, ali je naglasio da je njegova Vlada postavila standarde kojih ce se drzati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preklani sredinom studenog ostavku na duznost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva podnio je i Radimir Cacic nakon sto ga je Zupanijski sud u Kaposvaru osudio na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesrece 2010. u Madarskoj u kojoj su poginule dvije osobe.

Veljko Ostojic, ciju je ostavku na mjesto ministra turizma premijer prihvatio 9. ozujka 2013., izjavio je da je ostavku podnio pod pritiskom izazvanim neutemeljenim optuzbama te hajkom velikih razmjera sto mu onemogucava da svoju duznost obavlja na profesionalnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova ostavka uslijedila je nakon sto su mediji objavili da DORH ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljista kraj Rovinja, cija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna, a u ciju je kupnju, urbanizaciju i prodaju ukljucen ministar Ostojic.

Duznosti potpredsjednika Vlade razrijesen je i Neven Mimica zbog odlaska na duznost u Europskoj komisiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo